Rusijos prostitucijos muziejus: nekaltybės diržai ir kiti pikantiški aksesuarai

Tikslus jo pavadinimas – Prostitucijos istorijos muziejus, nors lankytojai dažniausiai praleidžia žodį „istorijos“. Tačiau jo įkūrėjas ir galerijos savininkas Valerijus Pereverzevas reikalauja vartoti nesutrumpintą muziejaus Maskvoje pavadinimą.

Politikai Prostitucijos istorijos muziejų Maskvoje vadina jaunimo tvirkinimo vieta, o jį apžiūrėję lankytojai teigia, kad nieko šokiruojančio ten nėra.
Politikai Prostitucijos istorijos muziejų Maskvoje vadina jaunimo tvirkinimo vieta, o jį apžiūrėję lankytojai teigia, kad nieko šokiruojančio ten nėra.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Maskva

May 12, 2019, 9:57 PM

Kolekcininkas tikina, kad muziejaus įsteigimo tikslas iš pradžių buvo demaskuoti ydą. Muziejaus misija – sukelti žmogui atstūmimo, apgaulingumo, visa ko bjaurumo pojūtį.

„Esu padorus šeimos žmogus, rūpinuosi morale. Mano muziejus byloja apie egzistuojančią socialinę negerovę. Ir bus stengiamasi ypač atkreipti dėmesį, kad tai – nusikalstama.

Prostitucija, įtraukimas į šį tinklą – amoralu. Ir tai parodyti yra muziejaus tikslas.

Mano, kaip dailininko, uždavinys – nepaisant nieko paskatinti žmones kalbėtis, bendrauti, taip pat ir apie problemines puses“, – sakė V.Pereverzevas.

Įsikūręs muziejaus tualete

Prostitucijos istorijos muziejus įsikūręs Maskvos Arbato rajone. Teritoriniu požiūriu jis papildo anksčiau to paties V.Pereverzevo įsteigtą Fizinių bausmių (kankinimų) muziejų. Teisingiau pasakius, yra jo tualete.

Muziejus labai nedidelis, bet ir bilieto kaina simbolinė – 50 rub. (apie 70 euro centų), su valandos trukmės gido ekskursija – 100 rub. (1,3 euro).

Tarp eksponatų – XVII–XVIII a. moteriški apatiniai drabužiai, nekaltybės diržai, kiti reti daiktai, graviūros ir fotografijos.

Politikai ėmė smerkti

Nuo pat pirmų muziejaus atidarymo dienų Maskvoje kilo gana didelis triukšmas.

„Jokio ryšio su kultūra šis muziejus neturi“, – pareiškė Rusijos Valstybės Dūmos Kultūros komiteto pirmininko pirmoji pavaduotoja Jelena Drapeko – aktorė, išgarsėjusi po filmo „O aušros čia tykios“ („A zori zdes tichije“).

Parlamentarė paaiškino, kad pagal šalyje galiojantį įstatymą muziejumi gali būti laikoma tik įstaiga, kurios eksponatai įregistruoti Rusijos Federacijos muziejų fonde.

Partijos „Komunisty Rosiji“ („Rusijos komunistai“) lyderis Maksimas Suraikinas pažadėjo ekspozicijos organizatorius patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Politiko įsitikinimu, muziejus neigiamai paveiks „nesutvirtėjusius jaunimo protus“.

O ekspoziciją „aplankiusioms merginoms gali sumažėti socialinė atsakomybė“.

„Mes turime augančioms mergaitėms diegti norą tapti moterimi, kurti normalią, sveiką šeimą. O štai tokie muziejai akivaizdžiai paslėpta forma užsimena, kad yra kitas kelias, ir yra užuomina, kad jis neblogas“, – pasakė komunistas M.Suraikinas.

Maskviečiai nusivylę

„Nesuprantu, ko čia visi piktinasi? – rašė vienas muziejaus lankytojas. – Nieko nepadoraus ten nėra. Daugiausia – senos nuotraukos. Ir iš viso – jis kito muziejaus tualete.“

Lankytojai teigia, kad muziejuje jų niekas nešokiravo ir nesuglumino, – „tikėjosi daugiau“. Ekspozicijoje – daugiausia kurtizanių nuotraukos, knygos ir senos suknelės.

Tuo laiku interneto portalas „Snob“ pasidomėjo dabartine sekso paslaugų kaina vidutiniuose Rusijos miestuose.

Ir išsiaiškino, kad, pavyzdžiui, Smolenske vidutinė kūniškų malonumų kaina siekia 2000 rub. (per 27 eurus) už valandą.

Paklausa taip pat vidutinė: esant 25 398 rub. (347 eurų) vidutinėms mėnesio pajamoms Smolensko vyrai prostitutėms išleidžia 7 proc. savo uždarbio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.