Sekso turistams jų meilės vaisiai nerūpi: „Jie turbūt net nežino, kad aš egzistuoju“

Jų tėvai atvyko į Filipinus, kad pasimėgautų lytiniais santykiais su savo kūną pardavinėjančiomis moterimis. Dabar karta vaikų nori rasti savo biologinius tėvus ir retoriškai klausia: „Ar jie bent susimąsto apie mus?“

Anchelese daugybė vienišų mamų. Jų vaikų tėvai – užsieniečiai, kurie į Filipinus atvyko pasimėgauti čia teikiamomis sekso turizmo paslaugomis. Jie skurstančius vaikus paliko likimo valiai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Anchelese daugybė vienišų mamų. Jų vaikų tėvai – užsieniečiai, kurie į Filipinus atvyko pasimėgauti čia teikiamomis sekso turizmo paslaugomis. Jie skurstančius vaikus paliko likimo valiai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr.
Angelų miesto – Ancheleso gyventojai gyvena tikrai ne rojaus sąlygomis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Angelų miesto – Ancheleso gyventojai gyvena tikrai ne rojaus sąlygomis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 13, 2019, 10:11 PM

Brigette Sicat į mokyklą dažnai neina. Dienas ji leidžia ant dvigubo čiužinio, kuris užima pusę jos namų ploto. Čia ji gyvena su močiute, pusbroliu ir pussesere.

10 metų mergaitė serga gastroenteritu. Namuose nėra tualeto ir vandentiekio. Maisto pasigaminti galima tik ant atviros ugnies. Tačiau net ir jausdamasi gerai B.Sicat nesilanko mokykloje, nes yra pernelyg alkana, kad įveiktų 10 minučių atstumą pėsčiomis.

Jos motina yra prostitutė. Mergaitė žino, kad kažkur toli, Jungtinėje Karalystėje, gyvena jos tėvas vardu Matthew.

B.Sicat mąsto, kad jeigu susitiktų savo tėvą, pirmiausia paklaustų, ar jis bent kada nors yra apie ją pagalvojęs?

Mergaitė su savo trimis giminaičiais pragyvena už 200 Filipinų pesų (3,4 euro) per dieną, kuriuos jiems duoda pusbrolio ir pusseserės tėvas.

61-erių močiutė Juana nori, kad mergaitė bent pabaigtų mokyklą, kad nereikėtų dirbti prasčiausių darbų.

Taip yra todėl, kad, kaip ir B.Sicat, jų tėvai yra sekso turistai.

Trečia karta be tėvų

Ancheleso lūšnynus galima matyti per „Google Earth“ palydovinių žemėlapių programą. Šią vietą galima atskirti iš milžiniškų surūdijusių stogų ir šiukšlynų plotų.

Apsilankius šiame mieste pirmiausia pasitinka lyg surūgusio pieno kvapas. Keliaujant gilyn į lūšnynus jis tik stiprėja. Čia galima rasti vargingiausius iš vargšų, tarp jų yra ir savo kūną pardavinėti jau per senos moterys.

Jos pragyvena ieškodamos plastiko ir metalo gabalų, kuriuos galėtų parduoti. Aplink vaikštinėja pulkai gaidžių, kurie linksmina vietinius vyrus kautynėse iki mirties. Ši pramoga nelegali, kaip ir prostitucija, tačiau pareigūnams tai problemų nekelia.

Mieste gyvenantys vyrai yra darbininkai, kurie stato sekso turizmo viešbučius, taksi vairuotojai arba jau pastatytų viešbučių apsauginiai.

Dažna moteris, kuri užsiima prostitucija, ir pati yra prostitutės bei vieną vakarą sutikto vyro kūrinys. Jų vaikai – jau trečia karta, kuri auga be tėvų.

Sekso turizmo centras

85 kilometrai nuo Filipinų sostinės Manilos esantis Anchelesas nėra vienintelė Azijos vieta, kurioje užsiimama sekso turizmu, tačiau tai vienas pagrindinių šios veiklos centrų.

Interneto puslapiai, kviečiantys vyrus atvykti į šią vietą, tai daro su šūkiais „Jūs negalite niekuo padėti, tik pasimylėti!“

Čia moterį galima nusipirkti valandai, nakčiai, savaitei ar net mėnesiui. Ancheleso prostitutės klientą gali patenkinti viešbutyje arba keliauti kartu su juo paatostogauti.

Tokiomis aplinkybėmis Brigette motina Aiza susipažino su Matthew, kuris dažnai lankydavosi miesto sekso baruose.

Į Anchelesą jis atvykdavo mažiausiai du kartus per metus ir dažnai susitikdavo su Aiza.

Vieno vizito metu moteris jam pasakė, kad laukiasi.

Matthew jai atšovė, jog jau sumokėjo už seksą, o tai, kad pastojo, yra jos bėda.

Kai Brigette buvo dveji, šeima išgirdo, kad Matthew vėl atvyko į miestą, ir bandė su juo susisiekti. Deja, nesėkmingai. Nuo tada apie jį mergaitės šeima nieko negirdėjo, o Brigette mama paliko dukterį močiutės globai.

Angelų miestas – ne rojus

Angelų miestu šią vietą praminė ispanų kolonialistai. Vietnamo karo metu čia veikė didžiausia už JAV ribų esanti amerikiečių karinė bazė.

Čia ji gyvavo iki 1991-ųjų, kai netoliese išsiveržęs Pinatubo ugnikalnis pagreitino amerikiečių išsikėlimą.

Vietinio turizmo departamento duomenimis, į Filipinus kiekvienais metais atvyksta per 4,7 milijono užsieniečių. Iš jų 1,2 milijono vyrų čia atvyksta vieni.

Daugiausia jų iš Pietų Korėjos, JAV, Kinijos, Australijos ir Jungtinės Karalystės.

2011-aisiais tuometis JAV ambasadorius Filipinuose Harry Thomasas pareiškė, kad 40 proc. vyrų turistų čia atvyksta tik dėl sekso.

Šalies valdininkams papriekaištavus, jis negalėjo patvirtinti šios statistikos ir atsiprašė. Tačiau niekas Angelų mieste jam negali paprieštarauti.

Mieste gali ištisas savaites nesutikti moters iš kitur nei Filipinai. Čia gyvena tik jos ir atvykėliai iš užsienio šalių.

„Niekada neturėjau problemų su čia nusipirktomis moterimis. Vienu kartu galėjau jų turėti kiek tik norėjau“, – rašė vienas internautas.

Kitas jam antrino: „Į Angelų miestą nusivežiau nepradarytą 40 prezervatyvų dėžutę, su ja ir sugrįžau namo.“

Tačiau kiti tvirtino, kad būtent dėl to arti pusės vietinių moterų savo pirmo vaiko susilaukia nuo „pasileidėlių iš Vakarų“, kurie net nesiruošia pažiūrėti į savo vaikus.

Vaikų bruožai – kaip tėvų

22-ejų Judith pasakoja, kad mažame dviejų kambarių name ji gyvena su dar 8 šeimos nariais. Ji turi 3 metų sūnų Jadeną, kurio tėvas yra į šeštąją dešimtį įkopęs britas Collinas.

Judith su savo 18-mete seserimi Joy dirba viename didžiausių Angelų miesto šokių barų. Už naktį darbo ji gauna 180 pesų (kiek daugiau nei 3 eurus). Moteriai atseikėjama šiek tiek komisinių, jeigu vyras sugalvoja jai nupirkti gėrimą.

„Vyrai mėgsta, kai mes geriame“, – sako Judith, kuri per tiek laiko jau įvaldė meną, kaip klientui nematant gėrimą išpilti ant žemės, kad neprisidarytų nereikalingų problemų.

Nakčiai moterį bare galima užsisakyti už 3 tūkstančius pesų (51 eurą). Ji gauna mažiau nei pusę šios sumos.

Judith tėvas yra statybininkas, šiuo metu jis stato naują viešbutį. Jos sūnus neturi nė vieno jos šeimos bruožo ir atrodo kaip tėvas.

Moteris nesitiki dar kada nors jį pamatyti, tačiau nori, kad sūnus užaugtų sveikas, pabaigtų mokyklą ir būtų geras žmogus.

Kalbėjo apie santuoką

Nely Pones dukros Michelle susilaukė prieš 9 metus. Dabar jau 45-erių moteris tada tikėjosi ilgalaikių santykių su iš Škotijos kilusiu mergaitės tėvu Davidu.

„Pirmą kartą jis man tiesiog nupirko gėrimą. Vėliau užsukęs į barą jis mane už 31 tūkst. pesų (530 eurų) nusipirko 3 savaitėms. Jis kalbėjo apie santuoką, daug žadėjo“, – pasakojo N.Pones.

Tačiau sužinojęs, kad moteris laukiasi, jis ją paliko ir pradėjo susitikinėti su kita filipiniete, kurią galiausiai vedė.

Davidas N.Pones sakė, kad rūpinsis vaiku, jeigu ji pati susimokės už DNR testą ir įrodys, jog vaikas yra jo.

Anchelese DNR testus atliekančių įmonių yra daug, tačiau 14,8 tūkst. pesų (253 eurų) už tai moteris nepajėgė susimokėti.

Prieš kelerius metus moteris, išgirdusi, kad į miestą atvyko Davidas, nuvedė jam Michelle, tačiau jis ją atstūmė tvirtindamas, jog tai ne jo dukra.

Ilgus metus motina su dukra vos sudūrė galą su galu, kol per žinias reportažą apie sunkiai regione besiverčiančias moteris pamatęs vienas amerikietis sugalvojo joms padėti.

Už gautus pinigus moteris atidarė mažą parduotuvę, iš kurios per savaitę uždirba po 2 tūkstančius pesų (34 eurus). Tiek N.Pones užtenka išlaikyti dukrą ir jos įbrolį.

Tikisi sutikti giminaičių

17-metis Justinas Quintero norėtų susipažinti su savo šeima Jungtinėje Karalystėje. Jo motina Shelly taip pat manė, kad užsienietis vyras jai sukurs rožinį gyvenimą.

Jis reguliariai lankėsi pas Shelly. Jai 50 metų vyras pasakė tik vardą – Franzas. Jis niekada nekalbėjo apie savo namus, tačiau kartą moteris Franzo piniginėje pamatė šeimos nuotrauką su keliais vaikais.

Santykiai tarp Shelly ir Franzo truko penkerius metus. Moteris save laiko antrąja jo žmona. Nuo jo ji susilaukė 2 vaikų – Justino ir 16-metės jo sesers Jasmine. Ją įsivaikino giminaičiai Maniloje, nes moteris nebepajėgė išlaikyti abiejų vaikų.

Kurį laiką Franzas moteriai siuntė po 5 tūkst. pesų (85 eurus) per mėnesį. Vėliau su ja susisiekė jo draugas ir pasakė, kad Franzas mirė, bet prieš tai liepė moteriai perduoti 20 tūkst. pesų (342 eurus).

Dabar 41-erių Shelly jau per sena, kad dirbtų baruose.

Jos sūnus nori būti inžinierius, tačiau supranta, kad baigęs mokyklą ieškos bet kokio darbo aplink namus.

Vaikinas dažnai galvoja apie kitapus esančius giminaičius.

„Žinau, jog yra tik maža tikimybė, kad kada nors juos pamatysiu. Jie turbūt net nežino, kad aš egzistuoju“, – kalbėjo J.Quintero.

Tokių istorijų Angelų mieste daugybė. Pagal naujų turistams aptarnauti skirtų viešbučių statybas neatrodo, kad Anchelese kas nors artimiausiu metu pasikeis.

Tad greičiausiai čia užaugs dar ne viena savo tėvų nepažįstanti karta, kuri galvos, ar apie juos kitame pasaulio krašte kas nors yra bent kartą susimąstęs.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.