Mįslingai dingęs vyras tapo nuodėmingo meilės trikampio ir dvigubos išdavystės auka

Aukos šeima ir tyrėjai daugybę metų tikėjo, kad kažkur ežero dugne, dėl medžių kelmų sunkiai pasiekiamoje vietoje, jie ras savo sūnaus, tragiškos lemties Miko Williamso palaikus.

 Mikas ir Denise Williamsai savo vestuvių dieną<br> stop kadras
 Mikas ir Denise Williamsai savo vestuvių dieną<br> stop kadras
 Brianas Winchesteris ir Denise Williams<br> AFP nuotr.
 Brianas Winchesteris ir Denise Williams<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-14 21:21, atnaujinta 2019-07-15 08:37

2000 m. gruodžio 16 d. Williamsų šeimai buvo ypatinga – tądien jie, Mikas ir Denise, pora nuo mokyklos laikų, turėjo švęsti savo vestuvių metines.

Mikas patikino mylimą žmoną, kad iš ančių medžioklės prie ežero grįš kaip tik laiku, kad spėtų kartu praleisti romantišką vakarą ir atšvęsti. Tačiau jis niekada negrįžo, o šventinį vakarą draugai ir artimieji naršė ežerą bei jo pakrantes ieškodami dingusio vyro.

Dingo lyg į vandenį

Tarp paieškos dalyvių buvo ir geriausias Miko draugas dar nuo mokyklos laikų Brianas Winchesteris. Briano tėvas paskambino ir pranešė sūnui, kad dingo jo geriausias draugas, ir visa šeima apimta nevilties. Jie savo valtimi leidosi į Miko paiešką.

Jie 4 valandas tamsoje ieškojo dingusio vyro pėdsakų, kol galiausiai ežero pakrantėje Brianas ir jo tėvas aptiko mažą motorizuotą Miko valtį. Beveik už 100 metrų stovėjo Miko automobilis. Tačiau jie nerado nei Miko, nei jo kūno.

Seminolo ežero (JAV) dugne tyrėjams radus Miko medžiotojo pažymėjimą ir liemenę, visi ėmė tikėti, kad vyrą ištiko siaubinga nelaimė ir galiausiai jį surijo aligatoriai. Tačiau geriausias Miko draugas nuo mokyklos laikų žinojo, kad tai negali būti tiesa. Jis puikiai žinojo, kur jo draugas, tiesiog kol kas niekam nepavyko jo rasti, rašo „The Washington Post“.

„Mano tėtis ieškojo, o aš tiesiog gulėjau. Manau, kad buvome paskutiniai likę prie ežero jo ieškoti. Mano tėvas nė už ką nenorėjo pasiduoti“, – dramatiškai teisme pasakojo B.Winchesteris.

Netikėtas posūkis

Praėjus 18-ai metų po Miko dingimo, Brianas teismo salėje smulkiai papasakojo draugo mirties detales. Tai jis, geriausias draugas, tą pačią dieną, kai dingo Mikas, paleido mirtiną šūvį jam į galvą, o valtį paliko vandenyje, taip tikėdamasis suklaidinti tyrėjus.

Tačiau ne B.Winchesteris yra teisiamas dėl M.Williamso žmogžudystės, jis yra tik liudytojas tikrojo žudiko byloje.

Prokurorai paprašė B.Winchesterio liudyti prieš Miko žmoną Denise, kuri kaltinama sąmokslu nužudyti savo vyrą, kad ji ir Brianas galėtų būti kartu.

Prokurorų teigimu, Miką mirtis ištiko dėl nuodingo meilės trikampio, į kurį įsivėlė dvi mokyklos laikų porelės ir galiausiai sutuoktiniai – Denise ir Mikas Williamsai bei Kathy ir Brianas Winchesteriai.

Situacija tapo nevaldoma, ir neištikimybė virto žiauriu planu nužudyti.

Pasak tyrėjų, aukos žmona Denise pasipelnė iš savo vyro mirties, mat jam dingus gavo beveik 2 milijonus dolerių jo gyvybės draudimo.

Miko gyvybė buvo apdrausta net kelis kartus, paskutinį kartą ją apdraudė M.Williamso geriausias draugas ir draudimo agentas B.Winchesteris likus vos keliems mėnesiams iki aukos mirties.

2005 m., netrukus po to, kai išsiskyrė su žmona Kathy, Brianas vedė savo buvusio geriausio draugo žmoną Denise.

Tuo metu Miko dingimo byla vis dar nebuvo atskleista.

(Ne)patikimas liudytojas

Denise advokatas tvirtino, kad jo ginamoji neturėjo nieko bendra su B.Winchesterio planu nužudyti jos vyrą. O vienintelis asmuo, kuris tvirtina, kad kalta Miko žmona, – nuteistas pagrobėjas, kuris pats prisipažino nužudęs Miką.

Kai B.Winchesterio ir Denise santuoka iširo, jis ją pagrobė, taip bandydamas susigrąžinti, ir liudydamas dėl Miko nužudymo kaip tik atliko 20 metų įkalinimo bausmę. Prokurorai jam suteikė neliečiamybę Miko byloje, kad jis sutiktų liudyti ir galiausiai paaiškėtų tiesa.

Denise advokatas prisiekusiesiems tvirtino, kad B.Winchesteris „turi daugybę motyvų meluoti“.

Pasak B.Winchesterio liudijimo, jo ir Denise romanas prasidėjo 1997 m., kai abi poros kartu nuėjo į koncertą. Kol jų sutuoktiniai ieškojo, kur pastatyti automobilius, pora ėmė bučiuotis ir glamonėtis skersgatvyje, teisme pasakojo Brianas.

Nuo tos akimirkos jų romanas tik labiau liepsnojo. Porelė slapta ištrūkdavo į Niujorką, Destiną Floridoje ar į paplūdimį, kur dviese mėgaudavosi vienas kito draugija. Per pietų pertraukas jie išsmukdavo į slaptus pasimatymus vienas kito namuose, kai sutuoktiniai būdavo darbe.

Žudikų pinklės

B.Winchesteris prisipažino, kad po kelerius metus trukusio romano jo galvą perskrodė siaubinga mintis – kartu su Denise jie galėtų būti tik tada, jei Mikas būtų negyvas. Tai įvyko per vieną iš jo ir geriausio bičiulio Miko kelionių į ančių medžioklę.

M.Williamsas įkrito ir purvą ir jau atrodė, kad žemė jį tiesiog praris ir jis paskęs. Jis smego purve tarsi lakiame smėlyje, ir tą akimirką vyras ėmė šauktis pagalbos. „Prisimenu, kaip apie šį momentą pasakojau Denise. Jei manęs tą akimirką nebūtų buvę šalia Miko, jei nebūčiau jam padėjęs, jis būtų tiesiog dingęs. Niekas nebūtų sužinojęs, kas jam nutiko“, – plano nužudyti draugą atsiradimą nupasakojo B.Winchesteris.

Ši mintis netrukus apsėdo abu meilužius, ypač žmoną. Nuo tos akimirkos jis ir Denise susitikimo metu regzdavo planus, kaip atsikratyti Miko. Jo žmona tvirtino, kad skyrybos yra neįmanomos dėl jos įsitikinimų, taip pat ji nenorėtų dalintis jų mažametės dukros globa. Galiausiai į jų planus buvo įtraukta „nelaimė valtyje“.

Mirtini spąstai

Denise ir Miko vestuvių metinių rytą B.Winchesteris su auka susitiko netoli ežero, žadėdamas jam parodyti „slaptą ir ypatingą vietelę“ ančių medžioklei. Vos jiems valtimi nuplaukus į gilesnius vandenis, B.Winchesteris išstūmė draugą iš valties tikėdamasis, kad sunkūs drabužiai jį paskandins.

Tačiau jis kapanojosi ir neskendo. M.Williamsas įsitvėrė į kyšančio medžio kelmą ir visomis pastangomis bandė išsilaisvinti iš jį gramzdinančių sunkių drabužių. Vyras ėmė šauktis pagalbos, tačiau draugas nepadėjo.

Supratęs, kad Mikas nepaskęs, B.Winchesteris ėmė sukti ratus valtimi aplink auką. Priplaukęs pakankamai arti jis išsitraukė šautuvą ir paleido mirtiną šūvį tiesiai savo geriausiam draugui į veidą.

Teisme B.Winchesteris pasakojo, kad po to jam teko ištempti draugo kūną iš vandens ir įkelti į savo automobilį. Abu draugai atvyko atskirais automobiliais, tai žudikas buvo suplanavę iš anksto. Paslėpęs draugo kūną bagažinėje B.Winchesteris nuvažiavo namo.

Visus kitus 17 metų, kai Mikas buvo dingęs, niekas iš tiesų nežinojo, kas nutiko su jo kūnu, išskyrus Brianą ir Denise.

Pagaliau kartu

Pasak Briano, visus ateinančius metus po Miko dingimo savo romaną jie ir toliau laikė paslaptyje. Jie mėgino susitikinėti su kitais žmonėmis, kol galiausiai Briano ir Kathy santuoka žlugo.

Tik vėliau, 2005 m., Brianas ir Denise galiausiai susituokė. Vėlesniais jų santuokos metais šiurpi paslaptis, kuri juos abu sujungė, ėmė veikti jų santykius. Jie tapo įtarūs ir net paranojiški, ėmė tikėti, kad yra slapta sekami ir stebimi.

Kadangi nebuvo kūno, daugelį metų Miko byla buvo priskirta prie dingusių žmonių bylų. Viskas pasikeitė 2010 m., kai policija perkvalifikavo bylą iš dingimo į įtartiną mirtį ir vėl pradėjo tyrimą.

Kas užkliuvo pareigūnams? Jie išsiaiškino, kad Denise gavo beveik 2 milijonų dolerių Miko gyvybės draudimo išmoką. Lūžio taškas įvyko tą akimirką, kai B.Winchesteris sulaukė tyrėjų skambučio. Nuo tos akimirkos pora pajuto, kad gali bet kada įkliūti.

„Po to pokalbio man tapo akivaizdu, kad jie įtaria, kas išties įvyko. Jie įtarė mane ir Denise“, – teisme pasakojo B.Winchesteris.

Denise advokatas tvirtino, kad nebuvo jokių fizinių įrodymų, pavyzdžiui, DNR ar pirštų atspaudų, susiejančių Brianą, o ypač Denise, su Miko mirtimi.

Tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl iki 2016 m., kai Denise ir Briano santuoką išardė jo bandymas ją pagrobti, nebuvo jokio proveržio Miko dingimo byloje.

Proveržis tyrime

Tuo metu pora jau gyveno atskirai ir planavo skirtis. 2016 m. rugpjūčio 5 d. apie 2 val. 30 min nakties B.Winchesteris pasislėpė D.Williams visureigyje ir laukė, kol ji atsisės į automobilį. Vėliau tą rytą, kai Denise atsisėdo į automobilį, ji išvydo Brianą su ginklu, jis ėmė rėkti ant jos.

Jai pavyko nuraminti Brianą žadant, kad ji jo nepaliks ir nieko nesakys policijos pareigūnams.

Tačiau vėliau ji nuvyko į šerifo biurą ir pateikė kaltinimus dėl pagrobimo. Tą akimirką situacija ėmė rutuliotis netikėta linkme: tyrėjai tikėjo, kad išsiaiškino visą šios santuokos priešistorę.

„Jis nužudė Miką. Ir manau, kad jis planavo nužudyti tave bijodamas, kad gali viską papasakoti“, – Denise pasakė Talahasio policijos pareigūnas, kuris buvo vedęs jos seserį.

B.Winchesterio advokatas tikino, kad įvykio dieną jo ginamasis neturėjo tikslo nužudyti Denise ir kad jo poelgis buvo labiau suicidinio pobūdžio.

Denise pritarė savo sesers vyrui ir tvirtino, kad visada tikėjo, kad jos vyras Mikas mirė tą dieną prie ežero. Tačiau B.Winchesteris taip pat nebuvo nusiteikęs tylėti ir vienas prisiimti kaltę už Miko mirtį.

Nusikaltimas ir bausmė

Mainais į vertingą informaciją apie Denise dalyvavimą vyro žmogžudystėje Brianui buvo suteikta neliečiamybė dėl šio nusikaltimo. Būtent tada jis sutiko duoti parodymus ir galiausiai nuvedė tyrėjus prie vietos, kur paslėptas Miko kūnas.

Nužudymo rytą B.Winchesteris sustojo prekybos centre „Walmart“ ir įsigijo kastuvą bei svarmenų, kurie turėjo neleisti Miko kūnui iškilti į paviršių. Tuo metu negyvo draugo kūnas jau buvo paslėptas bagažinėje.

Apsipirkęs jis pasuko prie Karo ežero, vietos, kurią puikiai pažinojo ir buvo tikras, kad ten atsikratys kūno lengvai ir greitai. Pririšęs svarmenis prie draugo kūno ir įkėlęs jį į valtį jis plaukė tolyn nuo kranto ir dairėsi tos vietos, kur anksčiau purve vos neprasmego Mikas. Brianas žinojo, kad šį kartą draugo niekas nebeišgelbės.

„Kūnas buvo rastas tiksliai ten, kur nurodė Brianas“, – teisme patvirtino prokuroras Jonas Fuchsas.

Mikas vis dar mūvėjo vestuvinį žiedą.

Po trumpų diskusijų 2018 m. prisiekusieji priėmė bendrą sprendimą – kalta. 48-erių Denise, už sąmokslą nužudyti savo vyrą, pirmojo laipsnio žmogžudystę ir jo gyvybės draudimo pinigų pasisavinimą visą likusį gyvenimą praleis už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.