Gerumą dovanoja taisydamos batus: per metus benamių prieglaudoms padovanojo 15 tūkst. porų

Dvi merginos Vroclave per metus sutaisė ir benamių prieglaudoms padovanojo 15 tūkst. porų batų. Jos netikėjo, kad į iniciatyvą atsilieps tiek daug žmonių.

Idėja dovanoti nereikalingus batus kilo lenkėms A.Bartoszek ir M.Marciniak.<br>„Pucybuty“ nuotr.
Idėja dovanoti nereikalingus batus kilo lenkėms A.Bartoszek ir M.Marciniak.<br>„Pucybuty“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui", Varšuva

Dec 27, 2020, 9:10 PM

Idėja pataisyti ir padovanoti benamiams 200 porų batų kilo batų taisyklos „Pucybuty“ savininkei 27-erių Anai Bartoszek.

Turizmo vadybą studijavusi mergina svajojo apie keliones po tolimus kraštus, tačiau netikėtai gavo pasiūlymą perimti į savo rankas vadovavimą batų taisyklai. Ją prieš ketverius metus įkūręs merginos brolis nutarė imtis kito verslo, o taisyklą perregistravo sesers vardu.

A.Bartoszek neliko nieko kita, kaip mokytis naujo amato paslapčių ir papildomai studijuoti buhalterinę apskaitą.

Mintis nemokamai sutaisytais batais apdalinti benamius kilo visai atsitiktinai. Sužinojusi, kad taisyklos sandėlyje yra keliadešimt porų batų, kurių daug metų neatsiima jų šeimininkai, mergina nusprendė juos išdalinti benamiams.

Paskambinusi į Šv.Brolio Alberto benamių prieglaudą mergina išgirdo, kad tokios avalynės reikėtų kuo daugiau, nes jos labai trūksta.

Pasitarusi su kolege 29 metų Magdalena Marciniak A.Bartoszek išsikėlė uždavinį prieš Kalėdas nuvežti į prieglaudą du šimtus porų batų.

Merginos iškabino taisykloje prašymą, kad klientai padovanotų nebenaudojamus batus, kurie atnaujinti bus vežami benamiams.

Per pirmas savaites tinkamų avėti batų atnešė vos keli klientai, bet vėliau įvyko pribloškiantis stebuklas. Į internetą įkeltas prašymas sudomino daugybę žmonių, ir jie pradėjo skelbimą platinti savo paskyrose.

Netrukus batus ėmė dovanoti tautiečiai iš įvairių šalies kampelių, o siuntinių lavina užtvindė visas dirbtuvių patalpas.

Į akciją įsitraukė netgi kai kurios įmonės, surinkusios nenaudojamus batus iš savo darbuotojų ir pristačiusios juos krovininiu automobiliu.

Abi akcijos sumanytojos planavo nemokamai batus taisyti pačios, neapsunkindamos kitų penkių įmonės darbuotojų.

Tačiau dovanotų batų lavinai užtvindžius „Pucybuty“ patalpas merginos kreipėsi pagalbos į Vroclave veikiančias penkiolika kitų batų taisyklų.

Prie akcijos prisidėti sutikus tik dviem iš jų merginos papildomai pagalbos kreipėsi į tokį amatą išmanančius ar norinčius jo pramokti internautus.

Taip bendromis pastangomis per metus pavyko pataisyti arba atnaujinti 15 tūkst. porų batų.

Merginos planavo taisyti ir dovanoti tik vyriškus batus, bet jų buvo privežta įvairių rūšių ir dydžių, tad teko atnaujinti ir moteriškus bei vaikiškus.

Batais buvo apdalintos benamių prieglaudos, vienišos motinos ir vaikų namai.

Vroclavo meras akcijos iniciatores apdovanojo specialiu diplomu, o dviejų merginų vadovaujama taisykla „Pucybuty“ tapo garsiausia šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.