Nuotolinio darbo iššūkiai privertė politikus raudonuoti

Su nuotolinio darbo iššūkiais nesusidoroja ne tik Lietuvos politikai. Įkandin Petro Gražulio, per posėdį pasirodžiusio pusnuogio vyro draugijoje, dviprasmiškose situacijose atsidūrė Kanados ir Estijos parlamentarai.

Bendruomenių Rūmų posėdyje nuogo pasirodžiusio Kanados parlamentaro W.Amoso intymiausią vietą dengė tik rankoje laikomas mobilusis telefonas.<br>Stopkadrai
Bendruomenių Rūmų posėdyje nuogo pasirodžiusio Kanados parlamentaro W.Amoso intymiausią vietą dengė tik rankoje laikomas mobilusis telefonas.<br>Stopkadrai
Estijos parlamento narys T.Kruusimae nereagavo į klausimus, gulėjo lovoje, garino elektroninę cigaretę ir klausėsi muzikos. Jis praeityje buvo dainininkas.<br>Stopkadrai
Estijos parlamento narys T.Kruusimae nereagavo į klausimus, gulėjo lovoje, garino elektroninę cigaretę ir klausėsi muzikos. Jis praeityje buvo dainininkas.<br>Stopkadrai
 P.Gražulis ir mįslingas vyras.<br>Stopkadrai
 P.Gražulis ir mįslingas vyras.<br>Stopkadrai
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 11:13 AM, atnaujinta May 2, 2021, 5:02 PM

Keistas 62 metų P.Gražulio kompanionas jam už nugaros pasirodė ir greitai išnyko pernai gruodį, kai per nuotolinį Seimo Kultūros komiteto posėdį politikas kompiuteriu bandė prisijungti prie pokalbio.

Tuo metu neseniai savo kolegų akivaizdoje nuotolinio posėdžio metu nuogas vaikštinėjo Kanados Bendruomenių Rūmų narys Williamas Amosas, o Estijos parlamentaras Tarmo Kruusimae per diskusiją ekrane buvo užfiksuotas garinantis elektroninę cigaretę ir besiklausantis muzikos.

Dengėsi tik telefonu

Kanados parlamente vienam Kvebeko regionui atstovaujantis 46-erių W.Amosas kitų įstatymų leidėjų ekranuose sušmėžavo stovintis prie stalo tarp Kvebeko ir Kanados vėliavų. Intymiausią vietą dengė tiktai rankoje laikomas mobilusis telefonas.

„Tai buvo nevykusi klaida, – atsiprašinėjo W.Amosas. – Mano kamera netyčia įsijungė, kai persirenginėjau grįžęs po bėgiojimo.

Nuoširdžiai atsiprašau savo kolegų Bendruomenių Rūmuose dėl šio netikėto išblaškymo. Akivaizdu, kad tai buvo klaida, ir ji nebepasikartos.“

Opozicinės partijos „Bloc Quebecois“ narė Claude DeBellefeuille pašmaikštavo, kad etiketas reikalauja vyriškos lyties parlamentarams vilkėti švarką, marškinius, ryšėti kaklaraištį ir, aišku, mūvėti apatinius ir kelnes.

Kitas parlamentaras Anthony Rota priminė įstatymų leidėjams visuomet būti budriems, kai netoli yra kamera arba mikrofonas.

W.Amosas buvo matomas tiktai kitiems parlamento nariams ir darbuotojams vidinėje vaizdo konferencijoje.

Kadangi politikas nekalbėjo, jo ekrano vaizdas neiškilo į viešą transliaciją.

Lovoje su cigarete

Estijos parlamento – Rygikogo – narys 54 metų T.Kruusimae per nuotolinę diskusiją klimato klausimais buvo visai atsipalaidavęs.

Dalyviai galėjo iš anksto užsiregistruoti į diskusiją. Būtent tai ir padarė partijos „Isamaa“ narys T.Kruusimae, praeityje kelių pankroko grupių dainininkas, žinomas sceniniu vardu Kojamees.

Kai jam buvo suteiktas žodis, vaizdas iš T.Kruusimae buto pasirodė pagrindiniame ekrane.

Politikas nereagavo, gulėjo lovoje, garino elektroninę cigaretę ir klausėsi muzikos.

Kelis kartus paragintas pateikti klausimą T.Kruusimae tik leido iš burnos dūmus ir tylėjo.

Po kelių sekundžių ryšys su juo nutrūko.

Nuotolinis darbas yra žavesys ir kančia, – nesusipratimą vėliau komentavo T.Kruusimae. – Darbą parlamente laikau labai svarbiu. Mano atveju taip jau įvyko – mėšlas, visko nutinka.“

Jis teisinosi nemanęs, kad eilė kalbėti ateis taip greitai, todėl nespėjo padoriai apsirengti ir susitvarkyti.

Ir pyko, ir juokavo

Savo ruožtu P.Gražulis iš nepatogios padėties sukosi ir pykdamas, ir juokaudamas.

„Eikit, atstokit, jūs nesąmonėmis neužsiiminėkit“, – portalui lrytas.lt situaciją tąsyk komentavo politikas ir padėjo ragelį.

Vėliau P.Gražulis sakė: „Aš nemeluoju, aš – politikas. Prieš rinkimus jau buvau pradėjęs krautis lagaminus, nemaniau, kad žmonės mane vėl išrinks. Tačiau gal rinkėjams vis dėlto patinka, kad man tyčia ar netyčia nutinka visokių naujų nuotykių. Štai ir dabar per nuotolinį posėdį man už nugaros pasivaideno pusnuogis jaunuolis, ir Kultūros komiteto posėdžio įrašą žmonės peržiūrėjo šimtus tūkstančių kartų.“

Po šio įvykio skandalingasis parlamentaras atsidūrė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio centre.

„Itin aršiai prieš LGBT bendruomenę nusiteikęs politikas pakėlė antakius po to, kai vaizdo pokalbyje jam už nugaros atsirado pusnuogis vyras. Buvo matoma tik dalis pasirodžiusiojo kūno.

Kalbėta, kad parlamentarui su kompiuterio bėdomis susitvarkyti padėjęs vyras buvo jo giminaitis, – rašė populiarus britų naujienų portalas „Daily Mail“. – Pats Seimo narys dėl vyriškio ne kartą keitė nuomonę. Jis buvo sakęs, kad už nugaros pasirodė žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.

Nors vyras įraše į žurnalistą visai nepanašus, P.Gražulis ir toliau teigė, jog tai buvo būtent A.Tapinas, tik pakeitęs išvaizdą: „Jis mane persekioja visur. Nieko keista, kad atsidūrė ir čia.“

Parengta pagal „Daily Mail“ ir „Washington Post“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.