„Jachtos, kyšiai ir meilužė“: naujas tyrimas atskleidė Rusijos ministro paslaptis

Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo bičiulė Svetlana Poliakova ir jos artimieji naudojasi privačiais lėktuvais, jachtomis, namais bei viešbučiais, priklausančiais milijardieriui Olegui Deripaskai.

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br> lrytas.lt koliažas.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br> lrytas.lt koliažas.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr. ir stopkadras iš „YouTube“
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr. ir stopkadras iš „YouTube“
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas daug metų siejamas su S.Poliakova, bet nuo visuomenės tai slepiama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Poliakova<br>„Twitter“ nuotr.
S.Poliakova<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 18, 2021, 9:59 PM

Tai teigiama Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkų interneto leidinyje „Važnyje istoriji“ („Svarbios istorijos“) publikuotame naujame tyrime „Jachtos, kyšiai ir meilužė. Ką slepia ministras Lavrovas“.

Jau anksčiau pasirodė žinių apie S.Poliakovą, kurią su 71-erių S.Lavrovu, Užsienio reikalų ministerijai vadovaujančiu 15 metų, sieja „seni ir artimi santykiai“.

Žurnalistai taip pat aptiko šiai moteriai ir jos šeimai priklausančio nekilnojamojo turto Rusijoje ir Didžiojoje Britanijoje, kurio vertė beveik 12 mln. eurų. O dar yra ir įspūdingas automobilių parkas.

Prabangios atostogos

Naujame tyrime teigiama, kad S.Lavrovas šių metų rugpjūtį atostogavo Turkijoje ir laiką leido jachtoje „Saluzi“. Ji priklauso įtakingam Taivano verslininkui Victorui Hwangui ir yra nuomojama.

Pirmasis į ją dėmesį atkreipė vienas turkų tinklaraštininkas, rugpjūčio 1 d. parašęs apie „dėmesio vertą“ jachtą Bodrumo apylinkėse.

Po dviejų dienų jis patikslino, kad jachtoje ilsisi „aukšti Rusijos valdininkai“, tarp jų – ir S.Lavrovas.

Tariamos S.Lavrovo podukros Polinos Poliakovos paskyroje „Instagram“ A.Navalno šalininkai rado jachtos nuotraukų, kai ši plaukiojo prie Turkijos krantų, o duomenys apie S.Poliakovos skrydžius privačiais verslo reaktyviniais lėktuvais sutapo su jachtos buvimo jūroje laiku.

Tokios jachtos nuoma kainuoja apie 400 tūkst. eurų per savaitę.

„Plius išlaidos, bet geriau jų net neskaičiuokime. Tai yra ministro ir jo šeimos 11 dienų atostogos kainavo 640 tūkst. eurų.

Tai visas S.Lavrovo atlyginimas per pastaruosius 7 metus. Ir už tai kažkas sumokėjo!“ – teigia tyrėjai.

Kas yra S.Poliakova?

S.Poliakova, pasak A.Navalno komandos, nedirba Užsienio reikalų ministerijoje. S.Lavrovas su šia moterimi susitikinėja bent jau nuo 2000-ųjų pradžios, o greičiausiai – ir anksčiau.

Dar 2004 m. jie kartu skrido į Sankt Peterburgą, tačiau nerasta nė vieno paminėjimo apie jos darbą ar pareigas valstybės tarnyboje.

Tyrimo duomenimis, S.Poliakova iš tikrųjų yra aktorė, ji įregistruota kaip individuali verslininkė ir užsiima filmų bei televizijos programų kūrimu.

Šiuo metu moteris filmuoja antrąją savo juostą „Montevidėjo vienetas“.

Ant rastos specialios lėkštės, kuri tradiciškai sulaužoma prieš filmavimą, nurodoma visa kūrybinė grupė, kurioje S.Poliakova įrašyta kaip prodiuserė, o jos dukra Polina – aktorė.

Teigiama, kad S.Poliakova pasodino keletą savo artimų draugų į svarbius postus Užsienio reikalų ministerijoje, o pareigūnai, prieštaravę šiems paskyrimams, buvo priversti atsistatydinti.

Esą keli moters bičiuliai savo telefono kontaktuose ją yra įvardiję kaip Svetlaną Lavrovą.

Butai ir apartamentai

S.Poliakova įsigijo įspūdingo nekilnojamojo turto.

Juodosios jūros pakrantėje, elitiniame pastate Sočyje, jai priklauso apie 600 tūkst. eurų vertės apartamentai.

Moteris taip pat turi butą vienoje prestižiškiausių ir brangiausių Maskvos vietų – „Prečistenka 13“, kuris gali kainuoti maždaug 8 mln. eurų.

S.Poliakovos dukra Polina lankė Karališkojo koledžo Verslo mokyklą Londone ir tada tapo Didžiosios Britanijos rezidente.

Pranešama, kad būdama 21 metų Polina pasirašė buto, esančio prabangiame Kensingtono rajone, 99 metų trukmės nuomos sutartį. Sandorio vertė – 5 mln. eurų.

Į komandiruotes – ir anyta

Drauge su S.Lavrovu S.Poliakova per pastaruosius septynerius metus 60 kartų „naudojosi oficialiu S.Lavrovo lėktuvu kaip nuosavu“. Ji skrido į Prancūziją, Etiopiją, Austriją, Turkiją, Italiją, Vokietiją, Mongoliją, Jungtinius Arabų Emyratus, JAV, Šveicariją, Japoniją, Singapūrą, Portugaliją ir kitas šalis.

Šiuo specialiu lėktuvu su ministru kartu keliauja ir S.Poliakovos dukra Polina bei motina Tamara Poliakova.

„Ir visur 70-metė S.Lavrovo anyta išvykos tikslą nurodė kaip „diplomatinę komandiruotę“, – išsiaiškino tyrimo autoriai.

Oligarcho pėdsakai

„S.Lavrovą ir jo šeimą daug metų išlaiko oligarchas. Jis moka už jų atostogas. Jie skraido jo lėktuvais. Jie plaukioja jo jachta ir gyvena jo namuose, – pažymi tyrimo autoriai ir rodo į O.Deripaską. – Kai darėme tyrimą apie O.Deripaską, galvojome: kam vienam žmogui, net oligarchui, reikia trijų vienodų privačių lėktuvų? Ką jis su jais daro?

Pagaliau mes supratome! Jis paprasčiausiai juos naudoja Lavrovų šeimai ir kitiems valdininkams skraidinti po visą pasaulį. Kaip taksi.“

S.Poliakova skrido O.Deripaskos lėktuvais į Sardiniją 2014 m., 2016 m. ir 2017 m., į Juodkalniją – 2015 m., į Austriją švęsti 2016 metų, į Vokietijos miestus Karlsrūhę ir Hanoverį – 2016 m.

Jos mama O.Deripaskos lėktuvu keliavo į Vokietiją, o jaunoji S.Lavrovo dukterėčia Valerija Poliakova su mama (S.Poliakovos brolio žmona) – į Sardiniją, Austriją, Norvegiją.

Taip pat Lavrovų šeima ilsisi O.Deripaskos jachtoje.

Taigi, pavyzdžiui, remdamiesi P.Poliakovos nuotraukomis „Instagram“, tyrėjai sužinojo, kad ji buvo apsistojusi O.Deripaskai priklausančiame viešbutyje Austrijoje, o 2017 m. šventė savo gimtadienį Porto Červo kurorte Sardinijos saloje esančioje viloje „Valkirija“, kuri taip pat yra O.Deripaskos nuosavybė.

„O.Deripaskos ir S.Lavrovo atveju viskas paprasta. Nereikia hipotezių, spėlionių ir teorijų – jums pakanka atsiversti naujienas ir viskas taps akivaizdu.

Ministras S.Lavrovas – asmeninis oligarcho O.Deripaskos lobistas. S.Lavrovas naudojasi savo valstybinėmis pareigomis – užsienio reikalų ministro postu, – kad išspręstų jo, O.Deripaskos, klausimėlius. Padėtų jo verslui. Ir jam asmeniškai“, – sakoma tyrime.

Parengta pagal „Istories.media“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.