Monako Kunigaikštystėje – mįslės: pirmoji pora atsidūrusi ant skyrybų bedugnės krašto? Jau šešis mėnesius gyvena atskirai

Ar Monako Kunigaikštystės monarcho Albert’o II santykiai su žmona kada nors sugrįš į normalias vėžes ir rūmuose ant uolos prie Viduržemio jūros kunigaikštis, kunigaikštienė bei du jų vaikai vėl gyvens drauge?

Nors Albert’as II tikina, jog Charlene išsiilgusi jo ir vaikų, kunigaikštienės kūno kalba nesyk rodė – ji nesijaučia laiminga.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Nors Albert’as II tikina, jog Charlene išsiilgusi jo ir vaikų, kunigaikštienės kūno kalba nesyk rodė – ji nesijaučia laiminga.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Nors Albert’as II tikina, jog Charlene išsiilgusi jo ir vaikų, kunigaikštienės kūno kalba nesyk rodė – ji nesijaučia laiminga.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Nors Albert’as II tikina, jog Charlene išsiilgusi jo ir vaikų, kunigaikštienės kūno kalba nesyk rodė – ji nesijaučia laiminga.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Ch.Wittstock yra buvusi profesionali plaukikė, dalyvavo Sidnėjaus olimpiadoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ch.Wittstock yra buvusi profesionali plaukikė, dalyvavo Sidnėjaus olimpiadoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Paryžius

2021-10-09 17:13

Kunigaikštystės valdovo 63-ejų Albert’o II žmona 43-ejų Charlene šiemet kovą išvyko į gimtąją Pietų Afrikos Respubliką (PAR). Kaip buvo pranešta, šešiamečių dvynių Jacques’o ir Gabriellos motina iškeliavo tik kelioms dienoms, bet ji negrįžo iki šiol.

Prabėgo pusmetis, ir vis dažniau keliamas klausimas, ar pirmoji Monako pora nebus atsidūrusi ant skyrybų bedugnės.

Oficiali versija teigia, kad kunigaikštienei pas vyrą ir vaikus grįžti neleidžia sveikata.

Charlene Wittstock – buvusi plaukikė, atstovavusi PAR 2000 m. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse (beje, būtent ten ji ir susipažino su Albert’u II), – niekaip negali atsigauti po sinusų uždegimo, kuris komplikavosi ir prireikė kelių operacijų. Jis atsirado po ankstesnės kaulo priauginimo ir sinusų pakėlimo operacijos.

Gydytojai esą griežtai nepataria Charlene skristi lėktuvu. Juolab kad rugsėjo pradžioje pasiligojusiai ir nusilpusiai, kelias komplikacijas patyrusiai kunigaikštienei vėl prireikė skubios medicininės pagalbos.

Bet ne vienas mano, kad Rodezijoje – dabartinėje Zimbabvės teritorijoje – gimusi buvusi olimpietė į Monaką negrįžta, nes siekia savo vyrui daryti spaudimą.

Manoma, kad šeimoje Charlene buvo nelaiminga ir jautėsi vieniša. Jos nelabai mėgsta Albert’o II seserys Stephanie ir ypač Caroline. Grimaldi dinastijos rate buvusi sportininkė negalėjo sau rasti vietos. Paguodą moteriai teikė darbai, bet jų Charlene iki šiol buvo patikima mažai.

Valdovo gyvenimo dalis

Paprastai labai saikingai apie asmeninį gyvenimą kalbantis Albert’as II rugsėjo pradžioje davė interviu JAV žurnalui „People“, kuriame teigė, kad išsiilgo žmonos ir laukia jos grįžtančios.

„Vaikai grįžta į mokyklos suolą. Aš labai laukiu, kad Charlene sugrįžtų, nes ji yra mano gyvenimo dalis, mūsų ir Monako gyvenimo dalis“, – atviravo kunigaikštis.

Charlene dėl sveikatos komplikacijų liepos 1 d. negalėjo drauge su vyru ir vaikais Monake atšvęsti ir savo vestuvių 10 metų jubiliejaus. Pora šia proga tik išplatino bendrą pareiškimą, kuriame mecenatams padėkojo už dosnią paramą įvairiems jų fondams.

„Aš taip pat laukiu, kad ji man vėl padėtų su vaikais ir viskuo kitu, kaip ji tai darė anksčiau, nes tai yra komandos darbas. Kai vieno komandos nario trūksta, daug sunkiau“, – pridūrė Albert’as II.

Pati Charlene praėjusį birželį, praėjus mėnesiui po išvykimo į PAR, yra sakiusi: „Kasdieniai pašnekesiai su vyru ir vaikais labai pakelia nuotaiką, nors man jų labai trūksta. Laukiu nesulaukiu, kada vėl būsime kartu.“

Dienos virto pusmečiu

Albert’as II taip pat kategoriškai neigia kalbas, esą pirmoji Monako pora skiriasi.

„Iš Monako Charlene neišvyko paskubomis. Nebuvo taip, kad ji tūžtų ant manęs ar ant ko nors kito. Į Pietų Afrikos Respubliką ji keliavo įvertinti savo fondo darbo ir šiek tiek pabūti su broliu bei ten likusiais draugais.

Ji nepasirinko tremties. Ją ten paprasčiausiai užlaikė medicininės problemos, kurias reikia išgydyti“, – tikino kunigaikštis ir priminė, kad žmona planavo praleisti PAR ne daugiau kaip dešimt dienų.

Rugpjūčio pabaigoje Albert’as II ir vaikai buvo nuskridę į PAR aplankyti kunigaikštienės, bet oficialūs įsipareigojimai Monako valdovą netrukus grąžino namo. Šeimos bendras nuotraukas, padarytas jos gimtinėje, Charlene iš karto publikavo savo instagramo paskyroje.

Fotografijos buvo aptartos apie garsenybes rašančioje žiniasklaidoje. Esą iš nuotraukų susidaro įspūdis, jog kunigaikštienė išsiilgusi savo vaikų, tačiau visa savo kūno kalba teigia, kad nuo vyro Charlene laikosi atokiai, nors ir pozuoja apsikabinusi jį.

Išvaizdi palydovė

Monako kunigaikštis interviu žurnalui „People“ pripažino, kad spėliones apie galimas skyrybas jis galėjo paneigti anksčiau, joms tik pasirodžius: „Buvau susitelkęs į vaikų priežiūrą, maniau, kad visa tai savaime išsispręs ir nutils. Jei pradėsi atsakinėti į kiekvieną pasirodžiusią publikaciją, nesustosi tai daręs ir švaistysi savo laiką.“

Paskaloms nemažai peno davė ir tai, kad nuo vasaros pabaigos Albert’as II oficialiuose renginiuose ėmė rodytis ne vienas. Porą kartų Monako valdovo palydove tapo aktorė Sharon Stone.

Į monarcho parankę JAV kino žvaigždė buvo įsikibusi ir per rugsėjo 29 d. Monake vykusią naujausio filmo apie Džeimsą Bondą „Mirtis palauks“ premjerą.

Seksualios išvaizdos nepraradusi 63 metų aktorė prieš tai Albert’ą II lydėjo į labdaros renginį rugsėjo 23 d.

Tuo metu PAR įstrigusi Charlene rūpinasi raganosiais.

Rugsėjo 30 dieną savo instagramo paskyroje kunigaikštienė išplatino pranešimą, kuriame prašo jai padėti gelbėti šiuos žvėris, ir įdėjo kelias savo nuotraukas šalia gyvūnų.

Interviu įsiutino

Gal tai tik sutapimas, bet žibalo į ugnį taip pat įpylė Prancūzijos savaitraštyje „Paris Match“ prieš mėnesį pasirodęs Albert’o II nesantuokinio sūnaus Alexandre’o motinos, buvusios stiuardesės Nicole Coste interviu.

Faktiškai nuo vaiko gimimo jokių viešų pareiškimų nedariusi moteris su žiniasklaida pasikalbėjo sūnaus 18-ojo gimtadienio proga.

„Albert’as visuomet atliko savo tėviškas pareigas“, – teigė moteris, su sūnumi pozavusi savaitraščio viršeliui.

Nors Monako kunigaikščio ir N.Coste romanas mezgėsi iki jo pažinties su Charlene, sakoma, kad šis interviu kunigaikštienę tiesiog įsiutino ir dar labiau atšaldė bet kokį norą grįžti į Monaką.

Juolab kad „Paris Match“ puslapiuose N.Coste tvirtina, kad jau karališkosios poros sužieduotuvių laikotarpiu būsimoji kunigaikštienė blogai elgėsi su jos sūnumi Alexandre’u.

„Pavyzdžiui, ji pakeitė mano sūnaus kambarį. Pasinaudojusi tėvo išvykimu ji apgyvendino Alexandre’ą darbuotojams skirtame rūmų sparne. Kaip motina tiesiog nerandu žodžių tokiam elgesiui apibūdinti“, – guodėsi buvusi kunigaikščio meilužė.

Skyrė naujas pareigas

Albert’as II neslepia, kad kalbos apie jų poros nesutarimus užgavo ir jį, ir žmoną: „Žinoma, kad mane tai palietė, mus abu tai palietė. Esame lengvas taikinys, nes visuomenė mus nuolat stebi.“

Rugpjūčio mėnesį Albert’as II sutuoktinei, kuri save laiko neturinčia pakankamai atsakingų darbų kunigaikštystėje, suteikė naujas pareigas: Charlene buvo paskirta Monako Raudonojo Kryžiaus viceprezidente. Manoma, kad ir tokiais būdais kunigaikštis stengiasi kaip galima greičiau susigrąžinti ją į namus.

Buvo tikimasi, kad spalio pabaigoje kunigaikštienei medikai pagaliau leis parvykti į Monaką. Bet rugsėjo pradžioje vėl pašlijusi sveikata, o gal ir kitos priežastys, kurias pirmoji Monako pora atkakliai neigia, Charlene sugrįžimo datą gali ir nukelti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?