Žymiausias Vokietijos barmenas – kokteilių negeriantis 80-metis pleibojus

Charlesas Schumannas yra garsus Miuncheno barmenas. Jis pats beveik negeria ir niekada neragauja kokteilių, tačiau juos puikiai geba maišyti.

 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br> lrytas.lt koliažas.
 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br> lrytas.lt koliažas.
 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br>schumanns.de nuotr.
 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br>schumanns.de nuotr.
 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br> 123rf.com nuotr.
 Ch.Schumannas beveik negeria alkoholio, o jei ir geria, renkasi ne kokteilius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 2, 2021, 1:05 PM

Legendinis žmogus, avangardinis barmenas, savo amato virtuozas, stiliaus ikona, intelektualas, mąstytojas – taip vadinamas visame pasaulyje garsus vokiečių barmenas ir restoranų savininkas, rašytojas ir žurnalistas, garsiojo Miuncheno baro „Schumann's Bar“ savininkas Ch.Schumannas.

Jis dalyvauja plėtojant barų kultūrą Vokietijoje ir užsienyje, jo klasikinių kokteilių receptai garsūs visame pasaulyje, o jo parašyta knyga yra gėrimų įstaigų biblija.

Tačiau šį aukštą, liekną, visada elegantiškai apsirengusį ir neįtikėtinos charizmos turintį vyrą iš matymo pažįsta net ir tie, kurie niekada nėra buvę jo bare: apie jį rašomos knygos ir kuriami dokumentiniai filmai, ilgą laiką jis buvo „Hugo Boss“, „Baldessarini“, „Frey“ reklaminių kampanijų veidas.

Ch.Schumannas ir šiandien atrodo kaip žurnalo viršelio pleibojus. Sunku patikėti, kad rugsėjo 15 d. jam sukako 80 metų.

Barmenas, kovojęs ringe su Kličko

Neįtikėtina, bet tiesa: kultinis barmenas ir kelių knygų apie kokteilius autorius beveik niekada negeria alkoholio, o jei ir geria, tai renkasi visai ne kokteilius, o grynus gėrimus.

Žiemą Ch.Schumannas kartais leidžia sau šiek tiek viskio, o vasarą gali išgerti alaus arba gero raudonojo vyno – ir visada atšaldyto ar net su ledu.

Tačiau kalbant apie kavą, čia jis savęs beveik neriboja: kasdien išgeria tiek puodelių, kiek įmanoma. Anksčiau jis mėgo derinti kavą su cigarete, tačiau su rūkymu teko atsisveikinti. Buvo sunku, bet sveikata – aukščiau visko.

Garsusis barmenas labai vertina savo fizinę būklę ir daro viską, kad ją palaikytų: keliasi septintą valandą ryto, sportuoja, nepriklausomai nuo metų laiko prausiasi po šaltu dušu, du kartus per savaitę lanko bokso treniruotes.

Vienu metu jis net kelis kartus ringe „kovojo“ su Vitalijumi Kličko, su kuriuo susidraugavo viename iš „Hugo Boss“ projektų.

Ch.Shumannas taip pat dievina klasikinę muziką ir mėgsta groti, skaityti filosofinę literatūrą, teatrą, kiną, keliauti, moka šešias kalbas.

Tačiau labiausiai jis myli savo barą, kuriame praleidžia 12-14 valandų per dieną: gamina kokteilius, kartais pats lupa ir kepa bulves ir, žinoma, priima svečius.

Vyras visada domisi, kas ateina į jo barą, o bendraudamas su svečiais, nepriklausomai nuo jų statuso, juos su malonumu išklauso.

Tačiau kartu jis elgiasi neįkyriai, išlaiko atstumą. Jo manymu, tarp lankytojų ir barmeno neturėtų būti jokio familiarumo.

Ch.Shumannas taip pat nepritaria garsiai muzikai ir didžėjams bare. Todėl jo paties sūnus, tapęs didžėjumi, neįleidžiamas į „Schumann's“.

Vaikinas, kuris ruošėsi tapti kunigu

Jau beveik 40 metų Ch.Shumannas sėdi už baro. Jis negali patikėti, kad vienu metu net negalvojo apie šią profesiją.

Karlas Georgas Schuhmannas – toks jo tikrasis vardas – gimė 1941 m. rugsėjo 15 d. neturtingoje daugiavaikėje šeimoje.

Jo tėvas buvo ūkininkas, o motina vadovavo maisto prekių parduotuvei. Tėvai buvo uolūs katalikai, auklėjo vaikus religine dvasia ir manė, kad jų sūnus taps kunigu. Todėl berniukas buvo išsiųstas mokytis į Regensburgo vyskupiškąją gimnaziją. Tačiau sulaukęs 17 metų jis ją paliko. Reikėjo užsidirbti pinigų.

Šešerius metus Karlas Georgas tarnavo Federalinėje pasienio tarnyboje. Vėliau mokėsi Vokietijos Federacinės Respublikos užsienio reikalų ministerijoje Bonoje konsulinio sekretoriaus-asistento specialybės, tačiau pagal specialybę nedirbo – vietoj to įstojo į viešbučių vadybos mokyklą Šveicarijoje. Tačiau po kurio laiko jis metė mokslus.

1971 m. Karlas Georgas išvyko į Pietų Prancūziją, kur dvejus metus dirbo įvairiose diskotekose ir naktiniuose klubuose.

Be kita ko, vyras buvo Miuncheno diskotekos „Tiffany's“ filialo Monpeljė personalo vadybininkas, vėliau – striptizo klubo Prancūzijos ir Ispanijos pasienyje vadybininkas. Ten jį ėmė vadinti „Charlesu“.

1973 m. vasarą jis grįžo į Miuncheną, baigė gimnaziją, gavo brandos atestatą ir įstojo į universiteto Politikos mokslų ir žurnalistikos fakultetą. Dar būdamas studentas pradėjo dirbti barmenu ir taip susižavėjo kokteilių kūrimu, kad 1982 m. Miuncheno centre atidarė savo amerikietišką barą „Schumann's“. Galutinis pasirinkimas buvo padarytas.

Barai ir kokteiliai – gyvenimo variklis

Ch.Shumanno baras greitai išpopuliarėjo ir tapo ne tik rašytojų, žurnalistų ir menininkų traukos centru, bet ir turtingos Miuncheno visuomenės susitikimų vieta.

Dar labiau barmeną išgarsino 1991 m. išleista knyga „Amerikos baras“, kuri per vieną naktį tapo bestseleriu. Ji buvo perleista 20 kartų ir išversta į vienuolika kalbų.

Vienas garsiausių receptų – kokteilis „Swimming Pool“: gaminamas iš romo, degtinės, „Blue curacao“ likerio, kokosų likerio, grietinėlės su cukrumi ir ananasų sulčių.

Šiandien Miunchene yra ne vienas Ch.Shumanno baras: atsirado naujų įstaigų, kurių koncepcija šiek tiek skiriasi nuo pirmosios ir pagrindinės, tačiau jose viskas daroma taip, kaip mėgsta Charlesas.

Legendinis Miuncheno barmenas žinomas visame pasaulyje. Jis yra pavyzdys šimtams tūkstančių barmenų ir restoranų savininkų.

Prieš trejus metus Ch.Schumannas buvo sutiktas ovacijomis Maskvoje, kur jis buvo pakviestas garbės svečiu į kino festivalį „Eat“. Šio forumo metu įvyko dokumentinio filmo „Pokalbiai su Charlesu Schumannu bare“, kurį nufilmavo vokiečių režisierė Marieke Schroder, premjera Rusijoje.

Tačiau meistrui tenka išklausyti ir kritikos. 2019 m. įteikiant „50 geriausių pasaulio barų – industrijos ikonos apdovanojimą“, vyras buvo apkaltintas seksizmu.

Faktas tas, kad 2009 m. interviu vokiškam žurnalo „Playboy“ leidiniui jis teigė, kad bare nėra vietos moteriai, o interviu laikraščiui „Japan Times“ sakė, kad pagrindiniai asmenys bare visada yra vyrai.

Reaguodamas į kritiką, jis grąžino apdovanojimą.

Parengta pagal „Deutsche Welle“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas