Konservatyvaus politiko galvos skausmas – apsinuoginti nevengianti laisvamanė žmona

Kylančiai Lenkijos valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos žvaigždei Lukaszui Schreiberiui kilo netikėta problema: jo konservatoriškai karjerai grasina drąsus ir laisvamaniškas sutuoktinės elgesys.

M.Schreiber: „Noriu sugriauti stereotipą, kad žmonai kažko daryti nedera. Nesutinku, kad man, politiko sutuoktinei, nederėjo dalyvauti „Top Model“ ir aš negaliu viešinti savo pažiūrų, svajonių.“<br>Stopkadras iš TVN
M.Schreiber: „Noriu sugriauti stereotipą, kad žmonai kažko daryti nedera. Nesutinku, kad man, politiko sutuoktinei, nederėjo dalyvauti „Top Model“ ir aš negaliu viešinti savo pažiūrų, svajonių.“<br>Stopkadras iš TVN
Daugiausia dėmesio M.Schreiber sulaukė ne tik todėl, kad pasisakė atvykusi be vyro žinios, bet ir todėl, jog TVN televizija yra tapusi valdančiųjų prieše.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiausia dėmesio M.Schreiber sulaukė ne tik todėl, kad pasisakė atvykusi be vyro žinios, bet ir todėl, jog TVN televizija yra tapusi valdančiųjų prieše.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiausia dėmesio M.Schreiber sulaukė ne tik todėl, kad pasisakė atvykusi be vyro žinios, bet ir todėl, jog TVN televizija yra tapusi valdančiųjų prieše.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiausia dėmesio M.Schreiber sulaukė ne tik todėl, kad pasisakė atvykusi be vyro žinios, bet ir todėl, jog TVN televizija yra tapusi valdančiųjų prieše.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai „Lietuvos Rytui“, Varšuva

Nov 7, 2021, 9:14 AM

Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio dešiniąja ranka vadinamo Nuolatinio ministrų tarybos komiteto pirmininko 34-erių L.Schreiberio šešeriais metais jaunesnė žmona Marianna slapta nuo vyro užpildė anketą dalyvauti televizijos TVN laidoje „Top Model“.

Dešimtus metus rodomos programos dalyviai varžosi dėl galimybės tapti profesionaliu modeliu, todėl privalo net apsinuoginę dalyvauti filmavimuose ir fotosesijose. Siekdama kuo didesnės intrigos į viešą pretendentų peržiūrą TVN pakvietė kunigo sūnų, vaikiną amputuotomis kojomis, erotiniais šokiais uždarbiaujantį angliakasį.

Bet daugiausia dėmesio sulaukė M.Schreiber – ne tik todėl, kad pasisakė atvykusi be vyro žinios, bet ir todėl, jog TVN televizija yra tapusi valdančiųjų prieše.

Ažiotažas net ėmė grėsti šeimos skyrybomis.

Virto aukštyn kojomis

L.Schreiberio politinė karjera iki šio klostėsi puikiai.

Šiam žinomo politiko sūnui, buvusiam šalies jaunimo šachmatų čempionui, katalikiškos mokyklos auklėtiniui, jaunųjų konservatorių lyderiui buvo prognozuojamos aukščiausios valstybinės pareigos.

Į Seimą kartu su katalikiška Teisės ir teisingumo partija (TTP) L.Schreiberis pirmą kartą pateko būdamas 28 metų, o per antrą kadenciją jau tapo premjero komandos nariu.

Viską aukštyn kojomis apvertė pedagogiką studijuojančios ir poros 6-metę dukrą auginančios M.Schreiber posūkis į pramoginę laidą TVN televizijoje.

JAV koncerno „Discovery Group“ valdoma TVN drąsiai kritikuoja antidemokratinę Lenkijos vyriausybės politiką.

Dėl to valdantieji grasino nebepratęsti kanalo veiklos licencijos remdamiesi spaudos įstatymo pakeitimu, nurodančiu, kad Lenkijoje televizijos ir radijo stočių savininkės gali būti tiktai Europos ekonominės erdvės valstybėse veikiančios įmonės.

Toks TTP mėginimas gniaužti jiems neįtinkančią žiniasklaidą sukėlė protesto mitingus šalyje. Į situaciją griežtai reagavo Baltieji rūmai ir Kongresas, perspėję, kad Lenkija dėl to sulauks diplomatinių ir ekonominių sankcijų.

Valdantieji buvo priversti atsitraukti, dar labiau širsdami ant TVN. Todėl nenuostabu, kad žinomo politiko žmonos pasirinkimas pasirodyti būtent šiame kanale dar papylė žibalo į ugnį.

Ragino būti drąsiomis

Prisistatydama laidoje „Top Model“ M.Schreiber prisipažino nuo vaikystės svajojusi apie modelio karjerą, tačiau augusi labai neturtingoje šeimoje ir neturėjusi galimybių lankyti nei šokių, nei aktorystės pamokų.

Dabar moteris nusprendusi pabandyti įgyvendinti savo svajonę, nepaisydama to, kad ši programa prieštarauja konservatyvioms vyro nuostatoms.

M.Schreiber pareiškė mananti, jog mylinti pora privalo remti vienas kitą siekiant tikslų, todėl tiki, kad vyras supras ją ir nepaduos prašymo skirtis.

Tokiu savo elgesiu M.Schreiber sakė norinti paraginti kitų politikų žmonas būti drąsias ir neišsižadėti savo svajonių.

„Top Model“ komisijos nariai nusprendė M.Schreiber priimti į pagrindinį konkursą.

Tiesa, po antro turo politiko žmona iškrito.

Nepaisant nesėkmės M.Schreiber sulaukė didžiulio visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo.

Vyras nekomentavo sutuoktinės pasirodymo, tačiau ji ėmė noriai dalyti interviu.

Tačiau tai buvo ne viskas. Po pasirodymo laidoje „Top Model“ M.Schreiber savo paskyroje „Instagram“, kurią iki tol sekė mažai žmonių, prirašė, kad yra modelis, ir pradėjo viešinti savo apsinuoginusios nuotraukas.

M.Schreiber fotografavosi vilkėdama trumputę sportinę aprangą, maudymosi kostiumėlius. Ji pasakojo, kad mėgsta plaukioti ir bėgioti miške, sveikai maitinasi, o mėsą valgo tik kartą per savaitę.

Iš pradžių nuotraukos buvo kuklesnės, o vėliau tapo drąsesnės ir net provokuojančios.

M.Schreiber ant nuogo kūno užsirašė neapykantos žodžius – „sena“, „bjauri“, „stora“, „kvaila“, „pasileidusi“.

Tokiu būdu moteris protestavo prieš socialinėje erdvėje sklindančią neapykantą – dalis tautiečių būtent tokiais žodžiais komentavo jos pasirodymą „Top Model“.

„Patyčios socialinėje erdvėje yra baisus dalykas, o ypač daug jų patiria moterys, su tuo negalima taikstytis“, – pareiškė ji.

Tarsi šiuolaikinė vergė

M.Schreiber pradėjo akciją „Moterų jėga“ paraginusi moteris aprašyti patirtas patyčias. Kviečiama kalbėti ir apie tai, kaip moterys sugebėjo išsivaduoti iš materialinės priklausomybės nuo sutuoktinio, išlįsti iš jo šešėlio ir įgyvendinti savo svajones.

„Noriu sugriauti stereotipą, kad žmonai ko nors daryti nedera. Nesutinku, kad man, politiko sutuoktinei, nederėjo dalyvauti programoje „Top Model“ ir aš negaliu viešinti savo pažiūrų, svajonių, nuotraukų“, – pareiškė M.Schreiber.

Populiarioje žurnalisto Kubos Wojewodzkio pokalbių programoje M.Schreiber pareiškė, kad tam tikra prasme jaučiasi šiuolaikine verge, nes didžiausia vyro meilė yra politika.

„Man reikėjo daug laiko suprasti, kad neprivalau apsimetinėti tuo, kuo nesu“, – pareiškė ji.

M.Schreiber pripažino, jog vaikystės namai jai suformavo žemą savivertę, tad ji ilgai stengėsi vaidinti pavyzdingą politiko žmoną rengdamasi nepatinkančiais rūbais, darydamasi nemėgstamas šukuosenas.

Moteris prisipažino, jog prieš septynerius metus patyrė persileidimą ir sutuoktinis ją paliko. Tiesa, po kiek laiko grįžo ir juodu susilaukė dukters.

Ji paneigė kalbas, kad ištekėjo dėl turtų: „Aš vyrą sutikau, kai jis dar dirbo antikvariate, ir iš karto įsimylėjau jo akis.“

M.Schreiber sakė savo vyrą be galo mylinti, mano, kad jis ją – irgi, todėl pateisins norą dalyvauti „Top Model“ ir šeima neiširs.

L.Schreiberis apie savo sutuoktinės pasirodymą TVN laidoje pasisakė vienintelį kartą: „Nesmerkiu žmonos, nes kiekvienas yra laisvas ir turi teisę daryti ką nori, o kitų paskalos manęs nedomina.“

Šeimos ateitis – miglose

Nors neseniai M.Schreiber „Instagram“ publikavo pirmą bendrą nuotrauką su vyru, netyla kalbos, ar šeima nežlugs.

Dienraštis „Gazeta Wyborcza“ pranešė, jog TTP vadovybė nusprendė, kad L.Schreiberiui geriau bus laikinai padirbėti Briuselyje, todėl jis privalės dalyvauti rinkimuose į Europarlamentą.

Spėjama, jog partijos vadovybę įsiutino vieši M.Schreiber pasakymai, kad ji remia organizaciją „Moterų streikas“, kuri kovoja už abortų legalizavimą.

Abortų taisyklės buvo maksimaliai sugriežtintos būtent TTP iniciatyva, nes valdantieji tokiu būdu atsidėkojo Bažnyčiai už paramą per rinkimus.

Paklausta, ką mano apie vyro išvykimą į Briuselį, M.Schreiber pareiškė neįsivaizduojanti santykių per atstumą – tai esą tolygu santuokos žlugimui.

Moterų keliai į populiarumą – skirtingi

Iki M.Schreiber atsivėrimo „Instagram“ Lenkijos politikos padangėje pikantiškomis nuotraukomis garsėjo tik Seimo nario, repo muzikos atlikėjo Piotro Marco žmona Joana Krochmalska – modelių agentūrą turinti moteris apsinuoginusi ne kartą fotografavosi vyrams skirtiems žurnalams.

Liroy slapyvardžiu geriau žinomas P.Marcas į praėjusios kadencijos parlamentą buvo patekęs kaip smulkios protesto partijos „Kukiz’15“ narys, tačiau jokių valstybinių pareigų nėjo.

Visai kitokiu būdu lenkų dėmesio centre daug dešimtmečių laikosi Aleksandro Kwasniewskio žmona Jolanta. Jau vyrui būnant Lenkijos prezidentu ji laikyta elegancijos pavyzdžiu, o ir dabar kiekvienas moters viešas pasirodymas yra plačiai aptarinėjamas.

J.Kwasniewska buvo pakviesta TVN televizijoje tapti laidos apie stilių vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.