Rekordinio devynetuko gimtadienis: keturiems berniukams ir penkioms mergaitėms sukako vieneri

Pasaulyje pagarsėjęs devynetukas, pernai gimęs porai iš Malio, sulaukė vienų metų. Gimtadienį šeima atšventė savo namuose surengusi nedidelį vakarėlį.

H.Cisse ir A.Arby džiaugiasi: penkios mergaitės ir keturi berniukai auga sveiki.<br>„Twitter“ nuotr.
H.Cisse ir A.Arby džiaugiasi: penkios mergaitės ir keturi berniukai auga sveiki.<br>„Twitter“ nuotr.
Malio devynetukas atšventė savo pirmąjį gimtadienį.<br>„Twitter“ nuotr.
Malio devynetukas atšventė savo pirmąjį gimtadienį.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 5:06 PM

Halima Cisse ir Abdelkaderas Arby 5 mergaičių ir 4 berniukų susilaukė pernai gegužės 4-ąją vienoje Kasablankos ligoninėje Maroke. Naujagimių svoris svyravo vos nuo 450 gramų iki kilogramo.

Šiandien vaikų tėvas A.Arby džiaugiasi, kad praėjus 12 mėnesių stebuklingasis devynetukas greitai auga, visi laimingi.

„Jie jau ropoja. Kai kurie gali atsisėsti ar netgi vaikščioti, jei už ko nors laikosi“, – sakė A.Arby.

Kalbėdamas apie savo patirtį auginant šiuos kūdikius ir jų trimetę dukrą Soudą A.Arby pripažino, kad nors tai nėra paprasta, jis džiaugiasi, jog kūdikiai yra sveiki: „Mums palengvėjo. Viską jau pamiršome.“

Norėdama paminėti savo atžalų pirmąjį gimtadienį pora surengė vakarėlį, į kurį susirinko kaimynai ir ligoninės, kurioje vaikai gimė, medicinos seserys.

Šis devynetukas į istoriją pateko kaip didžiausias skaičius per vieną gimdymą gimusių ir gyvų likusių ankstukų. Vaikai gimė 30-ąją H.Cisse nėštumo savaitę, atlikus cezario pjūvį.

Prieš tai Guinnesso pasaulio rekordas – daugiausia per vieną gimdymą pagimdytų ir gyvų likusių vaikų – priklausė Nadyai Suleman iš Kalifornijos, geriau žinomai kaip Oktomama: ji 2009 m. susilaukė aštuonių atžalų.

Prieš gimdymą Malio vyriausybė nuskraidino H.Cisse ir A.Arby į Maroką, kad motina gautų geriausią medicininę priežiūrą. Pernai išplatintame ligoninės pranešime buvo teigiama, kad motinos ir naujagimių saugumui užtikrinti prireikė net 30-ies gydytojų ir medicinos seserų komandos.

A.Arby papasakojo, kad mažylius vis dar stebi ligoninės, kurioje jie gimė, gydytojai. Todėl šeima vis dar gyvena Kasablankoje, ligoninės savininkams priklausančiame bute.

Pasaulio sveikatos organizacijos teigimu, kiekvienais metais pasaulį išvysta apie 15 milijonų neišnešiotų naujagimių. Dauguma jų gimsta Afrikoje ir Pietų Azijoje.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.