Australai tiki radę vietą, kur pradingo Malaizijos lėktuvas

Australijos premjeras Tony

Paieškų zona dabar sumažinta, nes specialistai pagavo virtinę signalų.<br>AP nuotr.
Paieškų zona dabar sumažinta, nes specialistai pagavo virtinę signalų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 11, 2014, 9:26 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:55 PM

„Smarkiai sumažinome paieškų teritoriją ir esame labai įsitikinę, kad signalai, kuriuos aptinkame, sklinda iš juodosios dėžės“, – T.Abbottas sakė viešėdamas Kinijoje.

Lėktuvas „Boeing 777“, kuriame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai, dingo kovo 8-ąją pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Australija vadovauja jo paieškoms nuo tada, kai ši misija persikėlė į Indijos vandenyną.

Per daugiau nei 100 skrydžių virš atokių vandenų į vakarus nuo Australijos iki šiol nebuvo rasta jokių patvirtintų to lainerio nuolaužų, bet Australijos laivas specialia įranga aptiko signalų, kuriuos veikiausiai siunčia lėktuvo juodųjų dėžių akustiniai švyturiai.

Pirmoji signalų serija, kurią Australijos laivas „Ocean Shield“ užfiksavo naudodamas JAV paskolintą lokatorių, buvo išanalizuota. Tyrėjai padarė išvadą, kad tie signalai atitinka skleidžiamus juodųjų dėžių.

Kalbėdamas Šanchajuje, T.Abbottas aiškino, kad paieškų zona dabar jau „labai sumažinta, nes pagavome virtinę signalų, o kai kurie truko gana ilgą laiką“.

„Tačiau pasiekiame stadiją, kai signalai, kurie, kaip esame labai įsitikinę, sklinda iš juodųjų dėžių, pradeda silpnėti, – premjero žodžius citavo televizija Sky News. – Tikimės surinkti kiek įmanoma daugiau informacijos, kol signalai galiausiai liausis.“

T.Abbottas sakė nenorintis atskleisti daugiau jokių detalių, kol informuos apie šį tyrimą Kinijos prezidentą Xi Jinpingą.

Apie du trečdalius MH370 lėktuvu skridusių žmonių buvo Kinijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.