Nuskendusio Pietų Korėjos kelto įgula apkaltinta žmogžudystėmis

Keturiems nuskendusio „Sewol“

Skaudi tragedija sudavė skaudų smūgi Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye vyriausybei.<br>AP nuotr. iš archyvo
Skaudi tragedija sudavė skaudų smūgi Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye vyriausybei.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 9:19 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:41 PM

Vyriausiasis bylos prokuroras spaudą informavo, jog kaltinimai pateikti iš skęstančio kelto pabėgusiam kapitonui ir dar trims aukšto rango laivo pareigūnams. Likę vienuolika išsigelbėjusių įgulos narių apkaltinti aplaidumu vykdant savo pareigas.

„Kapitonas, pirmasis ir antrasis šturmanai bei vyriausiasis inžinierius laivą paliko dar prieš keleivius, todėl šie veiksmai sąlygojo didelį aukų skaičių“, - sakė tyrimui vadovaujantis tyrėjas.

Atliekamas nelaimės tyrimas iki šiol atskleidė, jog keltas balandžio 16 dieną buvo gerokai perkrautas, plaukė per greitai ir manevravo pernelyg „aštriai“, todėl pasviro ant šono ir nuskendo. Keltu tuo metu plaukė 476 asmenys iš kurių 339 buvo vaikai bei mokytojai iš Seulo priemiesčio, keliavę į ekskursiją Džedžu saloje. Po mėnesį trukusių paieškų narai iš laivo liekanų ištraukė 281 kūną, 23-ijų asmenų vis dar ieškoma.

Skaudi tragedija sudavė skaudų smūgi Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye vyriausybei, kuri kaltinama pernelyg vangiu pirmuoju atsaku į nelaimę. Prokurorai šiuo metu taip pat siekia suimti keltą valdžiusios kompanijos šeimos narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.