Rusijoje į ežerą nukrito sraigtasparnis, dingo bent 16 žmonių

Mažiausiai 16 žmonių dingo,

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:40 AM

Kaip rodo preliminari informacija, sraigtasparniu „Mi-8“ skrido iki 19 žmonių: penki įgulos nariai ir iki 14 keleivių. Jis šeštadienį nukrito atokiame rajone Murmansko regione, sakė regiono policijos atstovė.

„Taip, tikrai, tas sraigtasparnis yra ežere“, – sakė ji AFP. „Mi-8“ gulėjo trijų keturių metrų gylyje.

Du žmonės buvo sužeisti ir paguldyti į ligoninę, o likusieji laikomi dingusiais, nurodė ji ir pažymėjo, kad gelbėtojai ieško gyvų likusių žmonių.

Minimas sraigtasparnis priklauso kompanijai „Apatit“, kuri gamina komponentus trąšoms, sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninio skyriaus atstovė Tatjana Zacharova.

Manoma, kad „Mi-8“ galėjo skristi bendrovės „Apatit“ generalinis direktorius Aleksejus Grigorjevas ir srities ekologijos ministras Aleksejus Smirnovas, informuoja „RIA Novosti“.

Aviacijos bendrovės SPARK sraigtasparnis katastrofą patyrė netoli Vostočnoje Munozero gyvenvietės. Tyrėjai kaip tikėtinas avarijos priežastis nurodo galimą sraigtasparnio gedimą ir prastą orą.

Maždaug devintą valandą vakaro šeštadienį sraigtasparnis išskrido iš Murmansko Kanozero kryptimi. Iš pradžių juo skrido devyni žmonės, įskaitant penkis įgulos narius. Vėliau jis nusileido „Piatka“ aikštelėje, kur paėmė dar keletą žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.