Galingas sprogimas Kosovo elektrinėje užmušė bent tris žmones

Galingam sprogimui

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-06 15:36, atnaujinta 2018-02-13 02:54

Savo vardo nepanoręs viešinti pareigūnas pažymėjo, kad aukų skaičius nėra galutinis ir kad sprogimas veikiausiai įvyko keičiant balionus, kuriuose buvo laikomas vandenilis, naudojamas generatorių aušinimui.

Sprogimo garsas buvo girdimas ir netoliese esančioje sostinėje Prištinoje. Virš tos akmens anglimis kūrenamos jėgainės kilo baltų dūmų stulpas, greitosios pagalbos automobiliai vežė nukentėjusiuosius į ligonines.

Kosovo civilinės saugos agentūra nurodė, kad vieno žuvusio darbininko kūnas buvo ištrauktas iš sprogimo vietos, o kitų aukų tebeieškoma.

Policija iš pradžių buvo uždariusi teritoriją aplink elektrinę, baiminantis, kad gali įvykti daugiau sprogimų, tačiau gelbėtojai pašalino tą grėsmę.

Kosovo premjeras Hashim Thaci, kuris apsilankė nelaimės vietoje, sakė, kad iš to komplekso evakuoti visi darbininkai.

Ši nelaimė įvyko likus kelioms dienoms iki visuotinių rinkimų, aštrinančių įtampą tarp besivaržančių partijų, kaltinančių viena kitą lėšų grobstymu ir korupcija.

Dėl nelaimės elektrinėje Kosovo pagrindinės politinės partijos sustabdė kampanijos renginius prieš sekmadienį vyksiančius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.