Paragvajiečiai evakuojami iš liūčių apsemtų regionų

Dešimtys tūkstančių Paragvajaus gyventojų evakuojami iš apsemtų rajonų, nes

Paragvajaus valdžia ketina humanitarinei ir materialinei pagalbai skirti daugiau kaip 3 mln. JAV dolerių.<br>„Scanpix“ nuotr.
Paragvajaus valdžia ketina humanitarinei ir materialinei pagalbai skirti daugiau kaip 3 mln. JAV dolerių.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:19 AM

Nembuku valstijos pietrytinėje šalies dalyje vadovas Carlosas Silva nurodo, kad liūtys sunaikino pasėlius, apsėmė namus ir nepravažiuojamais pavertė didelę dalį valstijos kelių.

Pareigūnas nurodo, kad Jungtinių Tautų (JT) ir Raudonojo Kryžiaus pareigūnai jau vertina situaciją, todėl tikimasi jau greitai sulaukti humanitarinės pagalbos.

Labiausiai nukentėjo paragvajiečiai, gyvenantys netoli Paragvajaus ir Paranos upių. Pavyzdžiui, sostinėje Asunsjone netoli upės gyvenę apie 75 tūkst. gyventojų turėjo išsikelti į aukščiau esančias vietoves. Dauguma jų glaudžiasi laikinuose būstuose.

Šalies prezidentas Horacijus Cartesas nurodo, kad vyriausybė padarys viską, kad padėtų nukentėjusiems nuo stichijos žmonėms. „Nebūsime patenkinti tol, kol neįveiksime šios situacijos“, - teigia jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.