Brazilijoje sugriuvo viadukas, žuvo du žmonės

Viename iš

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 11:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:15 AM

Šis incidentas yra itin apmaudus šaliai, kuri buvo giriama dėl daugiausiai sklandaus čempionato organizavimo. 

Belo Orizontės miesto administracija ketvirtadienio vakarą paskelbtame pranešime nurodė, kad sugriuvus viadukui žuvo du žmonės, o dar 19 buvo sužeisti. 

Nepranešama, ar tarp aukų arba nukentėjusiųjų esama užsieniečių turistų. 

Pareigūnai neprognozuoja staigaus aukų padaugėjimo, nors sakė dar nepasiekę mažo lengvojo automobilio, kurį užgriuvo viaduko konstrukcijos. Kol kas neaišku, ar toje suplotoje mašinoje buvę žmonės spėjo pabėgti. Gelbėtojai sakė dirbsiantys visą naktį, kad pasiektų tą automobilį. 

Šis incidentas yra iki šiol didžiausias nesklandumas per Pasaulio čempionatą, kuriame sumaišties buvo daug mažiau negu daugelis prognozavo. 

Prieš prasidedant čempionatui, buvo nuogąstaujama, ar Brazilijos oro uostai ir keliai atlaikys turistų antplūdį, nes dalis miestų susisiekimo infrastruktūros gerinimo projektų vėlavo arba buvo iš viso atšaukti. 

Kai Brazilija 2007-aisiais laimėjo teisę surengti šių metų psaulio futbolo čempionatą, politikai žadėjo, kad 8 mlrd. JAV dolerių bus skirti 56 oro uostams, metropoliteno linijoms ir kitokiai infrastruktūrai atnaujinti. Tačiau tik mažiau nei dešimt tų infrastruktūros projektų buvo užbaigti laiku, prieš prasidedant čempionatui. 

Viaduko griūties Belo Orizontėje priežastis kol kas nežinoma. Tą projektą vykdanti statybų bendrovė „Cowan“ sakė, kad tyrėjai dirba įvykio vietoje, tačiau kol kas nepaskelbė jokių išvadų. 

„Buvo panašu į žemės drebėjimą arba bombos“ sprogimą, sakė mokytoja Alexandra Pereira, kuri miegojo su savo 10-mečiu sūnumi jų bute, esančiame vos už 20 metrų nuo viaduko. 

„Pažvelgiau per langą, ir mane apėmė panika. Nemačiau nieko, tik didžiulį dulkių debesį“, – pasakojo ji. 

Pasak A.Pereiros, jos kaimynai iš pirmo aukšto po kelių akimirkų nulėkė traukti sužeistų žmonių iš autobuso, kurio dalį prispaudė griuvėsiai. 

Tarp žuvusiųjų buvo moteris, vairavusi tą priemiestinį autobusą, sakė Belo Orizontės ugniagesių departamento kapitonas Federico Pascualis. 

Sugriuvęs viadukas yra už maždaug penkių kilometrų nuo stadiono „Mineirao“, kuriame pastarosiomis savaitėmis vyko kelerios Pasaulio čempionato rungtynės, o antradienį vyks pusfinalio mačas. 

Apsaugos kamerų įrašuose matoma, kad statinys sugriuvo, kai po juo vyko intensyvus eismas, todėl nuolaužos kliudė kelias transporto priemones ir jas prispaudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.