Prancūzija: nesitikime rasti gyvų „Air Algerie“ keleivių

Lėktuvas, kuris yra „suiręs“, buvo aiškiai identifikuotas.

Nė vienam iš 116 lėktuvu skridusių žmonių nepavyko išsigelbėti.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Nė vienam iš 116 lėktuvu skridusių žmonių nepavyko išsigelbėti.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2014, 7:59 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:06 PM

Lėktuvas, kuris yra „suiręs“, buvo aiškiai identifikuotas.

Gyvų rasti nesitiki

Prancūzijos susisiekimo ministras penktadienį pareiškė, kad itin mažai tikėtina arba netgi „visiškai neįmanoma“, kad bent vienas iš 116 žmonių, skridusių oro bendrovės „Air Algerie“ lėktuvu, kuris sudužo Malyje, būtų galėjęs likti gyvas. 

„Žinant lėktuvo (nuolaužų) būklę, labai mažai tikėtina, arba netgi visiškai neįmanoma, kad būtų likę gyvų žmonių“, – ministras Fredericas Cuvillier  sakė Prancūzijos televizijai. 

Jis pridūrė, kad Prancūzijos karių dalinys vyksta į katastrofos vietą, kur sudužo lėktuvas, skraidinęs 51 Prancūzijos pilietį. 

Prancūzai siunčia dalinius

Prancūzija penktadienį paskelbė siunčianti savo karių dalinį užtikrinti saugumo Malio teritorijoje netoli sienos su Burkina Fasu, kur sudužo oro bendrovės „Air Algerie“ lėktuvas.

Sudužęs lėktuvas, kuriame buvo 51 Prancūzijos pilietis, buvo patikimai atpažintas, sakoma Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o kanceliarijos pranešime.

„Ten buvo pasiųstas Prancūzijos karinis dalinys, siekiant užtikrinti saugumą (lainerio sudužimo) vietoje ir surinkti pirmuosius informacijos elementus“, – nurodoma pranešime.

Kiek anksčiau Malio valstybinė televizija pranešė, kad dingusio lainerio nuolaužos buvo rastos tarp Gosio miesto ir Burkina Faso sienos.

Patvirtino apie nuolaužas

Generolas Gilbert'as Diendiere'as iš Burkina Faso, kuris koordinuoja krizės komiteto dėl šio skrydžio darbą, nurodė, kad jo komanda jau apžiūrėjo nuolaužas šalimais Bulikesio kaimelio, esančio už 50 km į šiaurę nuo Burkina Faso sienos.

„Ši komanda patvirtino, kad ji matė visiškai sudegusio lėktuvo nuolaužas, kurios yra išsibarsčiusios ant žemės“, - vietos televizijai sakė G.Diendiere'as.

Jis pridūrė, kad buvo rasti ir žuvusiųjų kūnai. „Apgailestautina, bet komanda nepamatė išsigelbėjusiųjų.“

Pasak G.Diendiere'o, jo komanda nuolaužas rado su vietos žmonių pagalba.

Burkina Faso valdžia nurodė, kad lėktuvu skrido 51 prancūzas, 27 Burkina Faso piliečiai, aštuoni libaniečiai, šeši alžyriečiai, penki kanadiečiai, keturi vokiečiai, du liuksemburgiečiai, vienas kamerūnietis, vienas belgas, vienas egiptietis, vienas ukrainietis, vienas šveicaras, vienas nigerietis ir vienas Malio pilietis.

Greičiausiai sukliudė blogas oras

  Katastrofos, per kurią Alžyro oro bendrovės „Air Algerie“ lėktuvas sudužo skraidindamas 116 žmonių, labiausiai tikėtina priežastis buvo nepalankios orų sąlygos, penktadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras, praėjus kelioms valandoms po to, kai lainerio nuolaužos buvo rastos Malyje. 

„Manome, kad tas lėktuvas sudužo dėl priežasčių, susijusių su meteorologinėmis sąlygomis“, – ministras Bernard'as Cazeneuve'as sakė radijui RTL. 

Jis pridūrė, kad ši prielaida yra „labiausiai tikėtina hipotezė“, nors pareigūnai neatmeta kitų potencialių priežasčių, dėl kurių galėjo sudužti lėktuvas, skraidinęs 51 Prancūzijos pilietį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.