Sudužusio kelto savininko mirtis - vis dar gaubiama paslapties

Pietų Korėjos teismo

Nepavyko nustatyti verslo magnato, siejamo su tragiška kelto „Sewol“ katastrofa mirties priežasties.<br>Reuters nuotr.
Nepavyko nustatyti verslo magnato, siejamo su tragiška kelto „Sewol“ katastrofa mirties priežasties.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:02 PM

Atlikus smarkiai suirusių Ju Bjungjuno palaikų autopsiją ir DNR tyrimus, nebuvo rasta jokių įrodymų, kad jis galėjo būti nunuodytas, per spaudos konferenciją sakė teismo medikų biuro vadovas Seo Jungseokas.

Ju Bjungjunas, kuris slapstėsi nuo teisėsaugos, buvo ieškomas per precedento neturinčias kelis mėnesius trukusias gaudynes, kuriose dalyvavo dešimtys tūkstančių policininkų ir karių, budėjusių keliuose ir uostuose įkurtuose patikros postuose, taip pat rengusių kratas įvairiuose su slapiu milijardieriumi siejamuose objektuose.

Birželio 12 dieną jo kūnas buvo aptiktas viename lauke netoli Sunčono miesto, esančio už 300 kilometrų į pietus nuo Seulo.

Vietos gyventojo rasti palaikai buvo neatpažįstamai suirę, todėl jų tapatybė buvo nustatyta tik atlikus DNR tyrimus.

„Žinome, kad yra daug klausimų, ir iš visų jėgų stengėmės, tačiau mirties priežasties nustatyti nepavyko“, - spaudos konferencijoje sakė teismo medicinos ekspertizių biuro atstovas Li Hanjangas.

Autopsijos metu ant palaikų neaptikta jokių smurto ar smaugimo žymių, nors galvos ir kaklo audiniai smarkiai suirę, pridūrė jis.

Yoo Byung-eunas buvo šeimos, valdančios bendrovę „Chonghaejin Marine Co.“, kuriai priklausė keltas „Sewol“, patriarchas.

„Sewol“ apvirto ir nuskendo prie šalies pietvakarinių krantų balandžio 16 dieną per įprastą reisą iš Inčono uosto žemyne į pietinę kurortinę Čedžu salą.

Iš 476 keleivių 339 buvo moksleiviai ir mokytojai iš vienos vidurinės mokyklos Seulo priemiestyje. Tik 172 žmonės buvo išgelbėti, o visi kiti nuskendo.

Ši katastrofa smarkiai sukrėtė visą Pietų Korėją ir išprovokavo visuomenės pasipiktinimą, kai paaiškėjo, kad tragediją nulėmė nekompetentingumas, korupcija ir godumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.