Katastrofoje žuvo kandidatas į Brazilijos prezidentus

Brazilijos pietrytiniame Santoso mieste politikas Eduardo Camposas, per spalį vyksiančius prezidento rinkimus ketinęs mesti

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2014, 8:06 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:34 AM

Įsirėžęs į pastatus lėktuvas subyrėjo į gabalus ir užsiliepsnojo.

Brazilijos karinės oro pajėgos nurodė žiniasklaidai, kad žuvo visi septyni žmonės, buvę lėktuve.

Lėktuvas, iš Rio de Žaneiro oro uosto „Santos Dumont“ skridęs į Gvaružos oro uostą San Paulo priemiestyje, katastrofą patyrė dėl blogo oro, nurodė aviacijos administracijos atstovas Pedro Luisas Farcicis.

„Lėktuvas nukrito dėl blogų oro sąlygų, kai ruošėsi tūpti. Oro dispečeriai tada prarado ryšį su lėktuvu“, – sakė atstovas.

Televizijos parodytuose reportažuose tarp liepsnojančių pastatų griuvėsių matyti lėktuvo liekanos ir nuo kelių gyvenamojo rajono namų į dangų kylantys dūmai.

Iš pradžių policija buvo informavusi, jog sudužo sraigtasparnis, tačiau Brazilijos oro pajėgos netrukus patikslino, kad avariją patyrė lengvasis lėktuvas „Cesssna 560XL“.

E.Camposo partija kol kas nepatvirtino, kad jų lyderis buvo katastrofą patyrusiame lėktuve.

Pareigūnai sakė, kad per tragediją žuvo daug žmonių, bet negalėjo nurodyti tikslaus skaičiaus, nes nelaimės vietoje dar tebesiaučia ugnis.

Pasak vietos ugniagesių, mažiausiai 10 žmonių buvo sužeisti, informavo naujienų portalas G1.

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff paskelbė trijų dienų valstybinį gedulą ir sustabdė savo perrinkimo kampaniją.

„Visa Brazilija gedi. Šiandien netekome didžio brazilo Eduardo Camposo. Netekome didžio draugo“, - sakė D.Rousseff savo pareiškime po to, kai jos varžovo rinkimų kampanijos lėktuvas sudužo pietrytiniame Santoso mieste.

49 metų šiaurės rytų Pernambuko valstijos eksgubernatorius E.Camposas buvo trečias pagal populiarumą kandidatas – už jį, kaip rodė apklausos, per spalio 5 dieną vyksiančius rinkimus ketino balsuoti 8 proc. potencialių rinkėjų.

Tuo tarpu už rinkimų lyderę D.Rousseff, siekiančią antros ketverių metų kadencijos, balsus atiduoti žada 38 proc. rinkėjų. Antroje vietoje, apklausų duomenimis, yra ekonomistas socialdemokratas Aecio Nevesas, kurį palaiko 22 proc. rinkėjų.

Iš pradžių pasirodė pranešimų, jog lėktuvu taip pat skridusi E.Camposo rinkimų porininkė ekologė Marina Silva, bet vėliau ši naujiena buvo paneigta.

Santoso restorano savininkas Thiago Fernandesas sakė, kad per katastrofą išbyrėjo jo įstaigos gatvės langai.

„Buvau restorane ir staiga išgirdau labai galingą dundesį, kokio dar niekad nesu girdėjęs. Visi priekiniai langai išbyrėjo. Vėliau man pasakė, kad už kvartalo ant gimnazijos baseino nukrito lėktuvas“, - sakė jis televizijai „Globo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.