Baltarusijoje sudužo karinis lėktuvas

Baltarusijos Krašto apsaugos ministerija praneša, kad Baltarusijos Bresto srityje, netoli Lietuvos teritorijos, sudužo karinis lėktuvas.

Įvykus nelaimingam atsitikimui, sudužo karinis lėktuvas MiG-29<br>Reuters nuotr.
Įvykus nelaimingam atsitikimui, sudužo karinis lėktuvas MiG-29<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:26 PM

„Įvykus nelaimingam atsitikimui, sudužo karinis lėktuvas MiG-29, priklausantis 61-ajai šalies ginkluotųjų oro pajėgų naikintuvų bazei. Tai vyko atliekant planuotą skrydį 13.30 h. Pilotas iš krentančio orlaivio katapultavosi“, – pranešama Baltarusijos Krašto apsaugos ministerijos pareiškime.

Krentantis orlaivis nesugriovė pastatų, nebuvo ir nukentėjusių. Orlaivio pilotas išsigelbėjo sveikas ir buvo surastas pagalbos tarnybų. Ekspertai mėgina išsiaiškinti įvykio priežastis.

Baltarusijos Tyrimų komiteto atstovė Julija Gonchareva aiškino, kad į įvykio vietą jau atvyko tyrėjai.

„Į Incidento vietą koordinuoti veiksmų atvyko pirmasis Tyrimų komiteto pirmininko pavaduotojas Aleksejus Volkovas. Tyrimas vykdomas bendradarbiaujant su Baltarusijos gynybos ministerija. Žiniasklaidai bus pranešta apie rezultatus“, – sako J. Gončiarova.

Tai jau ne pirmoji Baltarusijos turimų naikintuvų Mig-29 katatsrofa pastaraisiais metais. Nuo 2009-ųjų Baltarusijos karinės oro pajėgos neteko mažiausiai trijų tokio tipo orlaivių.

Iki šiol Baltarusijos karinės oro pajėgos turi kelias dešimtis naikintuvų Mig-29, tačiau dėl lėšų trūkumo tik dalis jų skraido. Neseniai Baltarusija nusprendė modernizuoti dalį turimų Mig-29, kurie kartu su Rusijos naikintuvais yra dislokuoti netoli Lietuvos sienos, Baranovičiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.