Į JAV atskraidintas Ebola sergantis chirurgas

Į JAV Nebraskos valstiją

Į JAV Nebraskos valstiją šeštadienį atskraidintas Siera Leonėje dirbęs ir Ebola užsikrėtęs chirurgas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Į JAV Nebraskos valstiją šeštadienį atskraidintas Siera Leonėje dirbęs ir Ebola užsikrėtęs chirurgas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:46 AM

Lėktuvas, skraidinantis gydytoją Martiną Salią, šeštadienį nusileido Omahos oro uoste ir buvo pristatytas į Nebraskos medicinos centrą.

Siera Leonėje 44 metų pacientą gydę medikai teigė, kad jo būklė galbūt sudėtingesnė nei kitų dviejų sėkmingai JAV gydytų žmonių.

Liga jau nusinešė daugiau nei 5 000 žmonių gyvybes Vakarų Afrikoje - daugiausiai Liberijoje, Gvinėjoje ir Siera Leonėje. 9 iš 10 JAV nuo Ebolos gydytų žmonių pasveiko.

M. Salia dirbo keliose Siera Leonės ligoninėse, kur ir galėjo užsikrėsti šia liga. Nors Siera Leonės pilietis, gyvenantis JAV, už brangią evakuaciją mokėjo pats, kelionės ir gydymo kainą padengia organizacijos, kurioms Vakarų Afrikoje dirba gydytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.