Per liūtis ir potvynius Maroke žuvo mažiausiai 17 žmonių

Savaitgalį pietų

Porvyniai Maroke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Porvyniai Maroke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:56 PM

Potvyniai, kurie šiuo metų laiku yra būdingi šiam dykvietės regionui, praeityje jau sukėlė audringų vietinių gyventojų protestų. Vietiniai yra nepatenkinti valdžios, jų teigimu, pavėluota arba netinkama reakcija į liūtis ir jų padarinius.

Valstybinio televizijos kanalo „2M“ parodytame reportaže iš Rašidijos miesto vietos gyventojai piktinosi, kad vanduo apsėmė jų namus. Pagrindinių šalies kelių uždarymas ilgesniam laikui gali sukelti ir daugiau gyventojų protestų, pranešė žiniasklaida.

Maroko karalius Mohamedas nurodė pareigūnams imtis „visų būtinų skubių priemonių, kad būtų suteikta pagalba nukentėjusiesiems nuo potvynių“, nurodoma karališkųjų rūmų pranešime.

„Mes visko netekome, visko. Dabar mūsų šeimos turės miegoti šaltyje“, – kalbėjo viena moteris iš Rašidijos regiono, kur vanduo sunaikino maždaug 60 namų.

„Jų (valdžios pareigūnų) ankstesnės programos, skirtos molio namelių atstatymui, mūsų neišgelbėjo, mūsų namus (vanduo) paprasčiausiai nusinešė“, – sakė moteris kanalui „2M“.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra MAP, iš kai kurių pavojuje dėl smarkiai kylančio vandens lygio atsidūrusių vietovių kariškiai sraigtasparniais evakavo dešimtis žmonių, tarp jų ir užsieniečių.

Net 13 žuvusiųjų ir didžioji dalis iš dingusiųjų užregistruota Gelmimo miesto apylinkėse, nurodoma pranešime.

Vietos interneto svetainėse skelbiamose potvynių nuotraukose matyti, kai galingos vandens srovės neša automobilius, ardo kelius ir bėgius net keliuose rajonuose, tarp kurių yra ir Gelmimo bei Marakešo rajonai.

Jose taip pat nurodoma, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 20 ir gali dar padidėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą