Maroke audrų sukelti potvyniai nusinešė 11 žmonių gyvybių

Maroke smarkių liūčių

Audros niokojo karalystės pietinį regioną.<br>AP nuotr.
Audros niokojo karalystės pietinį regioną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2014, 8:45 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:25 AM

Šįkart audros niokojo karalystės pietinį regioną, o Agadyro kurorte nuo penktadienio iki sekmadienio iškrito metų normai prilygstantis lietaus kiekis – per 250 milimetrų.

Dėl liūčių, kurios galiausiai aprimo pirmadienį, daugelis upių išsiliejo iš krantų, o potvyniai padarė didelę žalą, ypač Gelmimo regione už 200 kilometrų į pietus nuo Agadyro, kuris buvo paskelbtas stichinės nelaimės zona.

Visuomeninė televizija 2M, remdamasi „įgaliotu šaltiniu“, nurodė, kad audra pareikalavo 11 žmonių gyvybių, tačiau oficialios tarnybos aukų skaičiaus kol kas nepaskelbė. Ankstesniuose pranešimuose buvo minimi septyni žuvusieji.

„Dar viena katastrofa: potvyniai pražudė septynis žmones“, – anksčiau paskelbė arabų kalba leidžiamas dienraštis „al Massae“.

Buvo apgadinti arba sugriauti keli tūkstančiai namų, sugadinti keliai ir nuniokotos elektros tiekimo linijos, sakė pareigūnai, pridūrę, kad bent 250 kaimų buvo atkirsti nuo pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.