Aštuonios šeimos iš Australijos paduos į teismą ne tik Rusiją

Aštuonios šeimos iš

Lėktuvo nuolaužos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lėktuvo nuolaužos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-05 07:28, atnaujinta 2018-01-19 22:37

Malaizijos avialinijų lėktuvas „Boeing 777“, skridęs reisu Amsterdamas-Kvala Lumpūras, liepos 17 d. buvo numuštas virš Donecko srities. Visi juo skridę 298 žmonės žuvo.

Aviacijos teisininkas iš Aliaskos Jerry Skinneris jau ėmėsi šių bylų ir rengiasi jas perduoti Europos Žmogaus Teisių Teismui.

„Kažkas kūrybingo turi būti atlikta šioje byloje, kadangi vienai teismo sistemai su tuo susidoroti yra per sunku. Be to, tai liečia žmones, pavyzdžiui, rusus ir ukrainiečius, kurie nepasiduos teisminei sistemai“, – kalbėjo J.Skinneris.

„Šalys, esančios pagrindinės dalyvės šioje nelaimėje, tikriausiai yra Rusija ir jos sąjungininkės bei Malaizijos oro linijos. Abi iš jų prisiima didelę atsakomybę“, – tikino advokatas.

Ukrainos vyriausybė ir Vakarų šalys kaltina Rusiją netiesiogiai prisidėjus prie šios katastrofos, nes šalis tiekia separatistams raketines sistemas. Maskva ir separatistai bet kokią atsakomybę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.