„Jangmi“ sukelti potvyniai nusinešė 31 žmogaus gyvybę

Filipinuose atogrąžų audros

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-12-30 16:05, atnaujinta 2018-01-17 21:41

Stichija neaplenkė ir rajonų, kuriuos pernai nusiaubė supertaifūnas „Haiyan“.

Audra, kurios metu vėjo greitis siekė 65 kilometrus, o gūsiai - iki 80 kilometrų per valandą, pirmadienį atnešė smarkias liūtis į pietinę Mindanao salą, kur potvyniai griovė tiltus ir ardė greitkelius, o tūkstančiai gyventojų buvo priversti ieškoti prieglobsčio evakuacijos centruose. Iš ten audra pasuko link rytinių ir centrinių salų, kur antradienį buvo užregistruotas didžiausias skaičius aukų.

Valstybinis meteorologijos biuras pranešė, kad vėlią antradienio popietę audros akis buvo už 140 kilometrų į pietvakarius nuo centrinio Iloilo miesto ir 19 kilometrų per valandą greičiu judėjo į vakarus vakarinės Palavano salos link.

Pasak merės Stephanie Uy-Tan, 12 žmonių žuvo, žemės nuošliaužai palaidojus du furgonus ir šešis namus greta kalno šlaitu einančio greitkelio rytiniame Katbalogano mieste. Pasak jos, viename iš furgonų vis dar girdėti žmonių balsai, vyksta jų gelbėjimo operacija.

Regiono civilinės gynybos pareigūnas Olive 'as Luces, sakė, kad dar viena 11 asmenų šeima žuvo Sebu provincijoje, kai potvynio banga nunešė jų namą. Dar šešių to paties miesto gyventojų ieškoma.

Naujienų agentūros dpa šaltinis nurodė, kad iš viso Filipinuose per šią audrą žuvo 38 žmonės, iš savo namų pasitraukė daugiau kaip 30 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?