„AirAsia“ lėktuvo pilotui pavyko nutupdyti orlaivį ant vandens?

Anot ekspertų, gali būti, kad katastrofą patyrusio „AirAsia“ keleivinio lėktuvo pilotui pavyko nutupdyti orlaivį ant vandens. Lėktuvas, kuriame buvo 162 žmonės, galimai nutūpė ant vandens ir tik vėliau nuskendo dėl didelių bangų. Tai pareiškė buvęs Indonezijos transporto ministras Jusmanas Syafii Djamalas, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Gelbėtojams jau pavyko rasti pirmuosius aukų kūnus.<br>AP nuotr.
Gelbėtojams jau pavyko rasti pirmuosius aukų kūnus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 1, 2015, 5:23 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:50 AM

Patyręs lėktuvo kapitonas, buvęs karinių oro pajėgų pilotas, sugebėjo orlaivį „Airbus A320-200“ nutupdyti ant vandens, sakė ir specializuoto žurnalo „Angkasa“ vyriausiasis redaktorius Dudi Sudibyo. Avariniai radijo švyturiai esą galėjo nepasiųsti signalo, nes „leidžiantis nebuvo jokio didesnio smūgio“.

Su šia teze sutinka ir buvęs karinių oro pajėgų vadas Chappy Hakimas. Jis mano, kad „lėktuvas nesprogo ore“. Tūpiant lėktuvas greičiausiai nesubyrėjo. Tai rodo ir iki šiol rastų aukų palaikų būklė.

Gali būti, kad po avarinio nusileidimo buvo pradėta žmonių evakuacija. Spėjamoje nelaimės vietoje rasta evakuacijos čiuožynė ir įlipimo durys. „Gali būti, kad aukštos bangos tada užliejo lėktuvą ir jo smaigalį ir nuskandino“, – aiškino vienas ekspertų.

Pigių skrydžių bendrovės „AirAsia“ orlaivis „Airbus A320“, kuriame buvo 162 žmonės, sekmadienį patyrė katastrofą skrisdamas iš Indonezijos į Singapūrą. Gelbėtojams jau pavyko rasti pirmuosius aukų kūnus. Tyrėjai nemano, kad kas nors galėjo katastrofą išgyventi. Nelaimės priežastys kol kas nežinomos. Jas tikimasi išsiaiškinti išanalizavus „juodųjų dėžių“ įrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.