Šanchajuje Naujųjų sutikimo šventę aptemdė nelaimė

Viename didžiausių Kinijos miestų Šanchajuje Naujųjų sutikimas virto tragedija. 36 žmonės žuvo, dar 47 buvo sužeisti kilus minios spūsčiai. Manoma, jog daugelis žuvusiųjų – studentai, 25 iš jų – moterys.

Per nelaimę Šanchajuje neišvengta aukų.<br>AP nuotr.
Per nelaimę Šanchajuje neišvengta aukų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jan 1, 2015, 1:39 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:13 AM

Chaosu ir panika virtęs Naujųjų šventimas kilo populiariame Šanchajaus rajone Bund. Nelaimė įvyko likus 25 minutėms iki vidurnakčio (16 val. 35 min. Vidurio Europos laiku).

Socialiniuose tinkluose kalbama apie tai, jog nelaimę sukėlė netikri pinigai, kurie mėtyti iš naktinio klubo balkono. Dalijamasi žiniomis, jog pinigai priminė dolerius, tačiau ant jų buvo užrašyta „Laimingų 2015-ųjų“.

Kinijos žiniasklaidos padarytose fotografijose matyti, kaip vieni žmonės stengiasi padėti nukentėjusiems, nes gelbėjimo darbai buvo gana padriki ir chaotiški.

Praėjusią savaitę Kinijos spauda rašė, kad Naujųjų metų metų sutikimo šventė Bund rajone, į kurią atvyksta apie 300 tūkst. žmonių, buvo atšaukta dėl saugumo ir abejonių, ar pavyks suvaldyti milžinišką minią.

Šanchajuje gyvena apie 24 mln. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.