„AirAsia“ lėktuvo paieškų metu rastos keturios orlaivio dalys

Rado didelius objektus

Gelbėtojai vis dar neaptiko keleivinio lėktuvo „juodųjų dėžių“.<br>Reuters nuotr.
Gelbėtojai vis dar neaptiko keleivinio lėktuvo „juodųjų dėžių“.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-03 10:01, atnaujinta 2018-01-17 04:06

Pasak pareigūno, didžiausias objektas - 18 metrų ilgio ir 5,4 metrų pločio. Visi rasti lėktuvo „Airbus“ fragmentai yra 30 metrų gylyje. 

Deja, gelbėtojai vis dar neaptiko keleivinio lėktuvo „juodųjų dėžių“. Visos nuolaužos rastos paieškos zonoje, kur darbai be pertraukos vyko nuo penktadienio vakaro. Be kita ko, toje vietoje buvo pastebėta ir degalų dėmė. 

Šiuo metu paieškos darbus sunkina sudėtingos oro sąlygos, praneša TASS. 

Nors stiprios srovės ir bangos neleidžia narams leistis į dugną ir apžiūrėti lėktuvą, pareigūnai tikisi, kad ten bus rasti daugelį iš 162 keleivių ir įgulos narių, tebesančių savo vietose. 

Lig šiol per beveik savaitę paieškų rasta 30 plūduriavusių kūnų. 

Rado didelius objektus

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad Indonezijos paieškos ir gelbėjimo komandos, ieškančios sudužusio „AirAsia“ lėktuvo keleivių, rado du didelius objektus Javos jūroje, šeštadienį žurnalistams pranešė Indonezijos Paieškos ir gelbėjimo tarnybos vadovas Fransiskus Bambangas Soelistyo, rašo „Reuters“.

Du objektai rasti dar penktadienį yra maždaug 30 metrų po vandeniu. Gelbėtojai bando užfiksuoti objektų vaizdus nuotoliniu būdu valdomų povandeninių aparatų pagalba, F. B. Soelistyo pranešė per spaudos konferenciją Džakartoje.

Vienas iš rastų objektų yra 9,4 metrų ilgio, 4,8 metrų pločio ir 0,4 metrų aukščio. Antrasis - 7,2 metrų ilgio ir 0,5 metrų pločio. Dėl didelių bangų gelbėtojams sunku valdyti povandeninius aparatus, todėl rastus objektus apžiūrės narai.

Šeštadienį paieškos zona išplėsta, nes nuolaužas srovė galėjo nunešti už 200 jūrmylių. Pietų Borneo salos pakrantėje nuolaužų ieškoma naudojantis sraigtasparniais.

Tyrėjai tikisi, kad nelaimės priežastys bus nustatytos radus „juodąsias dėžes“.

Indonezijos „AirAsia“ lėktuvas „Airbus“ A320-200 nukrito Javos jūroje praeitą sekmadienį. Lėktuvas skrido iš antro didžiausio Indonezijos miesto Surabajos į Singapūrą. Juo keliavo 162 žmonės, išgyvenusių katastrofą nerasta.

Tirs skrydžių tvarkaraščius

 Indonezijos Susisiekimo ministerija pirmadienį turėtų pradėti visų Indonezijos „AirAsia“ skrydžių tvarkaraščių tyrimą. Tai bus viena iš vyriausybinio tyrimo dalių, aiškinantis, dėl ko nukrito keleivinis laineris, „Reuters“ pranešė Indonezijos valdžios pareigūnas. 

„Mes išnagrinėsime visus „AirAsia“ skrydžių tvarkaraščius. Tyrimą tikimės pradėti pirmadienį. Dėmesį skirsime ne skrydžių leidimams, o tik tvarkaraščiams“, - sakė Džokas Muratmodžis (Djoko Muratmodjo), laikinasis vadovas atsakingas už oro susisiekimą. Jis pridėjo, kad gali būti atšauktas „AirAsia“ leidimas vykdyti veiklą Indonezijoje. 

„AirAsia“ padalinio Indonezijoje vadovas Sunas Vidiatmokas pareiškė žurnalistams, kad vykstant tyrimui įmonė bendradarbiaus su vyriausybe, bet daugiau informacijos nepateikė. 

Kaip anksčiau pranešta, paieškos operaciją vykdantys laivai Javos jūros dugne aptiko du didelius objektus, manoma, 162 keleivius skraidinusio ir nukritusio lėktuvo liekanas.

Dalyvauja ir rusų gelbėtojai

  Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos gelbėtojų komanda dalyvauja „AirAsia“ lėktuvo paieškos operacijoje Indonezijoje. Rusai atskrido dviem lėktuvais „Il-76“ ir „Be-200“, informuoja TASS. 

Rusai paieškos operacijoje, numanomoje keleivinio lainerio „Airbus A-320“ katastrofos vietoje, dalyvauja kartu su kitais gelbėtojais iš užsienio valstybių. 

Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos viršininko pavaduotojas Vladimiras Stepanovas sakė, kad ieškoti sudužusio lėktuvo gali būti pasiųsta per 160 gelbėtojų. Šiuo metu Indonezijoje dirba 75 rusų gelbėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.