Septynmetė išgyveno 4 žmones pražudžiusią lėktuvo katastrofą

Kentukio valstijoje

Kentukio valstijoje sudužo dvimotoris lėktuvas „Piper PA-34“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kentukio valstijoje sudužo dvimotoris lėktuvas „Piper PA-34“.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:52 AM

Oro dispečeriai gavo pranešimą apie dvimotorio lėktuvo „Piper PA-34“ variklio gedimą, o vėliau ryšys su orlaiviu nutrūko, kai jis skrido virš Kentukio pietvakarinės dalies penktadienį apie 17 val. 55 min. vietos (šeštadienį 1 val. 55 min. Lietuvos) laiku, nurodė Federalinė aviacijos administracija (FAA).

Maždaug po pusvalandžio vienas Lajono apygardos gyventojas paskambino policijai ir pranešė, jog į jo namus atėjo mergaitė, kuri sakė išsigelbėjusi sudužus lėktuvui, pasakojo Kentukio valstijos policijos seržantas Deanas Pattersonas.

„Ta mergaitė pati išlipo iš nuolaužų, rado artimiausią namą ir pranešė apie lėktuvo sudužimą, – sakė D.Pattersonas. – Stebuklas, kad ji liko gyva, bet tragiška, kad neišgyveno keturi kiti.“

Mergaitė buvo labai sukrėsta šios nelaimės ir išvežta į ligoninę, bet jos sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei, pridūrė D.Pattersonas. Tuo metu pareigūnai pradėjo katastrofos vietos paieškas ir patvirtino FAA gavę nelaimės signalą.

Maždaug po dviejų valandų pareigūnai aptiko lėktuvo nuolaužas miškingoje vietovėje netoli Kentukio ežero, pritraukiančio daug turistų. Jie rado keturių žmonių palaikus: piloto ir trijų keleivių.

FAA nurodė, kad minėtas lėktuvas pakilo iš Talahasio regioninio oro uosto Floridoje ir skrido į Maunt Vernoną Ilinojaus valstijoje. Pasak D.Pattersono, išsigelbėjusi mergaitė sakė, kad lėktuvas skrido iš Ki Vesto Floridoje.

Žuvusiųjų ir išgyvenusios mergaitės tapatybė kol kas nebuvo atskleista. D.Patterson sakė nežinantis, kaip mergaitė susijusi su lėktuve buvusiais žmonėmis.

Seržantas pridūrė, kad toje vietovėje beveik visą penktadienį lijo. Avarijos priežastis yra tiriama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?