Haityje per karnavalą elektra nutrenkė mažiausiai 20 žmonių

Haičio sostinėje

Į ligoninę plūdo žmonės.<br>AP nuotr.
Į ligoninę plūdo žmonės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2015, 3:43 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:54 PM

Incidentas įvyko tūkstančiams žmonių suplūdus į kasmetinę triukšmingą šventę centrinėse Port o Prenso gatvėse. Įvykio liudininkai sakė, kad kažkas iš buvusiųjų ant platformos pabandė kartimi ar strypu pakelti elektros laidą, kad galėtų po juo pravažiuoti.

Pasak Civilinės gynybos departamento koordinatorės Nadios Lochard, per nelaimę mažiausiai 20 žmonių žuvo ir 46 buvo sužeisti.

Platformos gamybą finansavo Haičio hiphopo grupė „Barikad Crew“. Pasak mačiusiųjų, pažirus kibirkštims, dalis žmonių buvo nutrenkti vietoje, kitiems pavyko iššokti iš platformos, minioje kilo panika.

„Mažiau krentantį elektros laidą ir puoliau bėgti, norėdama išsigelbėti“, – pasakojo 22-jų Natacha Saint Fleur, nelaimės metu buvusi netoli platformos.

Prie pagrindinės miesto ligoninės, į kurią buvo vežami dauguma nukentėjusiųjų, susispietė daugybė žmonių. Kai kurie į ją nešė sužeistuosius, kiti ieškojo greitosios pagalbos automobiliais atvežtų savo artimųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.