Ciklonas „Pam“ artinasi prie Vanuatu salų

Tropinis ciklonas „Pam“ – penktos kategorijos tropinė audra – artėja prie Vanuatu po to, kai

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 1:44 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:43 PM

Staigūs potvyniai ir stiprūs vėjai smogė Tuvalu, Kiribačio ir Saliamono saloms. Visoje Vanuatu paskelbtas raudonas pavojaus signalas. Ciklonas pasiekė salų valstybės šiaurinę dalį, manoma, kad penktadienio naktį jis bus juntamas šalies sostinėje Port Viloje. Kol kas nepranešama apie sužeistuosius ar aukas.

Tuo metu trečios kategorijos ciklonas „Olwyn“ sudavė Vakarų Australijos pakrantei. Vėjo gūsiai siekė 195 kilometrų per valandą greitį. Vakarų Australijos pakrantės regiono gyventojams buvo liepta išvykti į aukštesnes vietoves.

Ciklonas „Pam“ jau sukėlė staigius potvynius Tuvalu valstybėje, kurioje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Audra nuniokojo namus, užtvindė pasėlių plotus Kiribačio ir Saliamono salose, kuriose nuo audros nukentėjo mažiausiai 3 tūkst. namų ūkių.

Vanuatu meteorologijos tarnyba nurodė, kad stiprūs vėjai jau pasiekė regioną, laukiama liūčių, potvynių, nuošliaužų. Vanuatu pareigūnai nurodė, kad vyriausybės institucijos jau prarado ryšį su kai kuriomis šiaurinėmis provincijomis. Baiminamasi, kad ciklonas gali būti pragaištingesnis nei ciklonas „Uma“, 1987 m. nusinešęs 50 žmonių gyvybių.

Manoma, kad sostinei Port Vilai pavyks išvengti stipriausio ciklono, tačiau žmonėms patariama išvykti toliau nuo jūros ir upių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį