Nevaldomi miškų gaisrai tūkstančius čiliečių išginė iš namų

Tūkstančiai žmonių evakuoti iš Čilės uosto Valparaiso apylinkių, nes pareigūnai nebegali kontroliuoti čia siaučiančio miškų gaisro. Apie tai praneša „Reuters“, cituodama kritinių padėčių gelbėjimo tarnybą „Onemi“.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vietos ugniagesiai kovojo su liepsnomis neleisdami šioms pasiekti gyvenamųjų Valparaiso rajonų.<br>AP nuotr.
Naktį iš penktadienio į šeštadienį vietos ugniagesiai kovojo su liepsnomis neleisdami šioms pasiekti gyvenamųjų Valparaiso rajonų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 8:19 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:12 PM

Gelbėtojų darbą apsunkina stiprūs vėjai. 

Iš viso, anot „Onemi“ pareigūnų, iš Valparaiso ir kaimyninio miesto Vina del Maro buvo evakuota 4,5 tūkst. gyventojų, regione paskelbta nepaprastoji padėtis.

Ugnis plinta itin sparčiai, manoma, kad savo namus turėsiančių palikti asmenų skaičius gali išaugti iki 16 tūkst. – viskas priklausys nuo tolesnio ugnies išplitimo masto, savo ruožtu teigia Čilės vidaus reikalų ministerija.

Ligoninėje jau atsidūrė trys sužeisti ugniagesiai, apsinuodijusi dūmais žuvo moteris, praneša ministerija. Ugnis kilo sąvartyne ir jau išdegino apie 260 hektarų.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vietos ugniagesiai kovojo su liepsnomis neleisdami šioms pasiekti gyvenamųjų Valparaiso rajonų, kur itin daug medinių namų. Kol kas miesto pastatai sveiki, praneša „Onemi“.

Čilėje kovo mėnesį siaučiantys gaisrai nėra toks jau retas reiškinys, šiemet jie ypač dažni dėl sausos ir karštos vasaros. 2014-aisiais Valparaise kilęs gaisras nusinešė 15 žmonių gyvybes, iš viso tuomet buvo sunaikinta daugiau kaip 2 tūkst. namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.