Katastrofos liudininkai matė, kaip lėktuvas smigo į kalnus

Prancūzijoje, atokioje vietovėje, sudužus Vokietijos bendrovės „Germanwings“ lėktuvui pasirodė pirmieji liudininkų pasakojimai. Jie patvirtina ekspertų teiginius, kad lėktuvas iš dangaus nekrito staiga, tačiau vilčių, kad bus išsigelbėjusių, beveik nėra – lėktuvas tiesiog smigo  į kalną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-24 15:56, atnaujinta 2018-01-08 09:22

Įvykio liudininkas, turintis stovyklavietę netoli nelaimės vietos, pranešė girdėjęs, kaip nukrito lėktuvas.

„Pasigirdo garsus triukšmas, o tada staiga – tyla. Pirmiausia pagalvojau, kad vėl praskrido naikintuvas, – jie dažnai skraido šioje vietoje. Lėktuvas sudužo ant aukšto kalno“, – kalbėjo liudininkas Pierre'as Pollizzi.

Kitas įvykio liudininkas Sebastienas Giroux Prancūzijos kanalui BFM teigė matęs pačią lėktuvo katastrofą.

„Maniau, kad lėktuvas tiesiog leidžiasi. Nebuvo jokių dūmų, nieko panašaus, net jokio garso“, – teigė S. Giroux. Tai patvirtintų ekspertų spėliones, kad galėjo sugesti lėktuvo varikliai, jis prarado trauką ir trenkėsi į kalną.

Vietos gyventojai tikina, kad gelbėtojų komandoms bus sunku pasiekti nelaimės vietą, ypač šiuo metu, kai ten dar yra daug sniego.

„Vasarą gali pėsčiomis nueiti, bet žiemą ir ankstyvą pavasarį ten tiesiog nevaikštai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Meolans'as Revelis.

Lėktuvu „Airbus A320“ iš Barselonos į Diuseldorfą skrido 150 žmonių, iš jų – 6 įgulos nariai. Tikimybė, kad keleiviai, tarp kurių buvo Vokietijos, Ispanijos ir Turkijos piliečiai, liko gyvi, itin menka.

Daugiau naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Spauskite čia ir sekite mus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.