Rusai užgesino gaisrą povandeniniame laive

Rusijos

Severodvinskas yra Rusijos šiauriniame Archangelsko rajone prie Baltosios jūros.<br>AP nuotr.
Severodvinskas yra Rusijos šiauriniame Archangelsko rajone prie Baltosios jūros.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-04-08 09:16, atnaujinta 2018-01-07 08:29

Ugniagesiai kelias valandas kovojo su liepsnomis, kol galiausiai buvo nuspręsta užtvindyti doką ir dalį laivo.

„Šiuo metu gaisras povandeniniame laive „Oriol“, kuris buvo remontuojamas, visiškai užgesintas“, – sakė laivų statyklos „Zviozdočka atstovas Jevgenijus Gladyčevas.

„Antej“ (pagal NATO klasifikaciją – „Oscar II“ ) klasės laivas, apginkluotas sparnuotosiomis raketomis, yra varomas dviejų atominių reaktorių.

„Branduolinis kuras buvo iškrautas iš „Oriol“, prieš perkeliant jį į sausąjį doką. Reaktorius yra išjungtas“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo vieną pareigūną.

„Laive nėra jokių ginklų. Akivaizdu, kad apginkluotas povandeninis laivas nebūtų priimtas remontuoti“, – sakė statyklos atstovas Nikolajus Blinovas.

Nors pareigūnai stengėsi nesureikšminti šio incidento, žiniasklaida pranešė, kad Rusijos karinių jūrų pajėgų vadas admirolas Viktoras Čirkovas išskrido į įvykio vietą su keliais aukšto rango kariškiais.

„Zviozdočka“ spaudos tarnybos pranešime sakoma, kad gaisras įsiplieskė apie 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku laivagalio skyriuje, kai dėl suvirinimo darbų užsidegė guminė korpuso izoliacija.

„Darbininkai ir įgula organizuotai paliko povandeninį laivą, – pridūrė laivų statykla. – Niekas nenukentėjo.“

Televizijos reportaže matėsi juodi dūmai, besiveržiantys iš didžiulio, 155 metrų ilgio povandeninio laivo.

Tačiau vienas Severodvinsko ugniagesių tarnybos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad „mieste dūmų kvapo nesijautė“ ir kad savivaldybės ugniagesiai nebuvo iškviesti padėti laivų statyklos tarnyboms.

„Zviozdočka" tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad „Oriol“, kuris priklauso Murmansko uoste prie Barenco jūros besibazuojančiam Rusijos Šiaurįės laivynui, buvo remontuojamas nuo 2013 metų lapkričio ir kad tie darbai truks dvejus metus.

Severodvinskas yra Rusijos šiauriniame Archangelsko rajone prie Baltosios jūros.

2011 metais guminė korpuso danga užsiliepsnojo kitame atominiame povandeniniame laive „Jekaterinburg“, kai jis buvo remontuojamas šiauriniame Murmansko uoste. Tąsyk devyni žmonės apsinuodijo dūmais.

2000 metais Vladimiras Putinas per savo pirmąją kadenciją prezidento poste sulaukė kritikos dėl nepakankamai greitų veiksmų po to, kai Barenco jūroje per mokymus nuskendo povandeninis atomlaivis „Kursk“. Ta katastrofa pareikalavo visų 118 jame buvusių žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.