Vaizdo įraše užfiksuota pražūtinga sniego lavina Evereste

Kaip gelbėjasi žmogus, kai milžinišku greičiu artinasi pražūtinga sniego lavina? Kvapą gniaužianti stichija, įvykusi šeštadienį Everesto kalne, užfiksuota vaizdo įraše, kuris sekmadienį paplito internete.

Everesto kalnu nusirito pražūtinga sniego lavina, kurią sukėlė galingas žemės drebėjimas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Everesto kalnu nusirito pražūtinga sniego lavina, kurią sukėlė galingas žemės drebėjimas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:28 PM

„Žemė dreba“ – įraše girdėti vyro balsas. Iš pradžių šį šūkį palydi abejingi balsai, tačiau netrukus alpinistai suvokia – jų stovyklavietės link ritasi pražūtinga sniego lavina, kurią sukėlė galingas žemės drebėjimas.

Iš vaizdo įrašo, kurį paskelbė vokiečių alpinistas Jostas Kobuschas, matyti, kokia galinga sniego lavina palaidojo Everesto papėdėje esančia stovyklą. Pranešama, kad ji nusinešė 18 alpinistų gyvybes.

Užsienio žiniasklaida praneša ir apie tai, kad devyni graikų alpinistai, kuriuos Katmandu apiplėšė jų šerpas vedlys, buvo priversti išvykti namo ir taip išvengė kitą dieną įvykusios stichijos.

„Atvykome į Katmandu praėjusią savaitę ir čia paaiškėjo, kad mūsų šerpas dingo su pinigais, kuriuos jam davėme“, – sekmadienį Graikijos visuomeninei televizijai „Nerit“ sakė alpinistas Sophoclis Paitis.

„Pranešėme apie incidentą Nepalo valdžiai ir nusprendėme penktadienį, žemės drebėjimo išvakarėse, grįžti į Graikiją. Mums galiausiai pasisekė, bet turime draugų (Everesto) stovyklose, kurie tenka išgyventi labai sunkių akimirkų“, – pridūrė jis.

Šią alpinistų grupę, kuriai visai pavyko sėkmingai išvengti didžiausios tragedijos kopimo į Everesto kaną istorijoje, sudarė devyni graikai ir devyni indai.

Per Nepalą šeštadienį sukrėtusį galingą 7,8 balo drebėjimą žuvo mažiausiai pusketvirto tūkstančio žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.