Katastrofos nusiaubtas Nepalas tapo vieta asmenukėms

Socialinėje žiniasklaidoje užfiksuojama viskas, kas vyksta pasaulyje. Tai žmonių gyvenimas ir kartais mirtis. Todėl neturėtų stebinti ir tai, kad Nepale, kurį nusiaubė stiprus žemės drebėjimas, žmonės išmaniaisiais telefonais be perstojo pliauškina nuotraukas prie griuvėsių, kur žuvo tūkstančiai žmonių, rašo „Associated Press“.

Daugybė žmonių skuba nusifotografuoti prie Dararos bokšto griuvėsių.<br>AP nuotr.
Daugybė žmonių skuba nusifotografuoti prie Dararos bokšto griuvėsių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 8:36 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:41 PM

Iš žymiojo Katmandu devynaukščio Dararos bokšto po žemės drebėjimo teliko milžiniška raudonų plytų griuvėsių krūva. Dešimtys žmonių renkasi aplink nuolaužas ir darosi čia asmenukes, fotografuoja savo draugus, kurie pozuoja priešais griuvėsius.

Šį bokštą Nepalo karaliai pastatė 1832 metais. Jis buvo vienas labiausiai vertinamų istorinių monumentų. Jį ir fotografavo gerokai daugiau nei kitus pastatus, kuriuos sugriovė šeštadienį įvykęs žemės drebėjimas.

Nėra žinoma, kiek žmonių nelaimės metu žuvo šiame istoriniame paminkle. Bet manoma, kad bokšte buvo pilna turistų.

21 metų verslo studentas Pawanas Thapas atvyko iš priemiesčio padėti atkurti katastrofos nusiaubtą miestą. Vaikinas buvo sukrėstas, kai išvydo daugybę žmonių fotografuojantis prie griuvėsių, kuriuose žuvo tūkstančiai žmonių. Kai kurie jų nuotraukose šypsojosi.

„Tai – žemės drebėjimo turizmas. Tai nėra teisinga. Jiems labiau rūpi pasidaryti asmenukę, nei suvokti, kad tai yra tragedija“, – kalbėjo P.Thapas.

Vis dėlto dauguma žmonių, kurie fotografuoja griuvėsius, yra ne turistai, o vietos gyventojai. Jie įamžina suniokotą savo bendruomenę ir prarastą paminklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.