Žuvo garsiosios dainos „My Heart Will Go On“ autorius

Aviakatastrofoje žuvo legendinės dainos „My Heart Will Go On“ autorius Jamesas Horneris. Jis buvo laikomas vienu didžiųjų Holivudo filmų muzikos kūrėjų.

J.Horneris laikomas vienu didžiųjų Holivudo filmų muzikos kūrėjų.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Horneris laikomas vienu didžiųjų Holivudo filmų muzikos kūrėjų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 23, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:52 PM

Amerikiečių žiniasklaidos pranešimais, dviejų vietų privatus lėktuvėlis, kuriuo skrido 61 metų J. Horneris, sudužo už 100 km į šiaurę nuo Santa Barbaros (Kalifornija) ir užsiliepsnojo.

„Nuostabus kompozitorius Jamesas Horneris, draugas, su kuriuo drauge kūrėme septynias juostas, tragiškai žuvo per lėktuvo katastrofą. Jaučiu širdgėlą dėl jo artimųjų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė režisierius ir jo kolega Ronas Howardas.

J. Horneris parašė muziką tokiems kino filmams, kaip „Narsioji širdis“ („Braveheart“), „Įsikūnijimas“ („Avatar“) ir „Apollo 13“. Už muziką juostai „Titanikas“ („Titanic“) ir filme skambėjusią dainą „My Heart Will Go On“ jam įteikti du „Oskarai“.

Aukščiausiam JAV Kino akademijos apdovanojimui jis buvo nominuotas dar šešis kartus už garso takelius tokiems blokbasteriams kaip „Apolo 13“ (Apollo 13), „Narsioji širdis“ (Braveheart) bei „Svajonių laukas“ (Field of Dreams).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.