Dėl ugnikalnio Gvatemaloje – oranžinio lygio pavojus

Suaktyvėjus Fuego ugnikalniui, kuris yra tik už 50 kilometrų nuo Gvatemalos sostinės, šalyje paskelbtas oranžinio (aukšto) lygio pavojus.

. Oranžinio lygio pavojus skelbiamas prieš pradedant evakuoti gyventojus iš nesaugiausių rajonų.<br>EPA-ELTA nuotr.
. Oranžinio lygio pavojus skelbiamas prieš pradedant evakuoti gyventojus iš nesaugiausių rajonų.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2015, 8:51 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 9:49 AM

Tai trečiadienį pranešė Valstybinės koordinacinės tarnybos stichinių nelaimių padariniams mažinti atstovas Davidas de Leonas.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones arba materialinę žalą kol kas negauta. Oranžinio lygio pavojus skelbiamas prieš pradedant evakuoti gyventojus iš nesaugiausių rajonų.

Fuego krateryje tęsiasi galingi sprogimai. Iš jo išmestas pelenų debesis pakilo į 5 kilometrų aukštį ir slenka į pietvakarius. Todėl šalies Civilinės aviacijos valdybai buvo rekomenduota imtis atsargumo priemonių ir atsižvelgti į susiklosčiusią situaciją organizuojant oro eismą.

Nacionalinio vulkanologijos, seismologijos, hidrologijos ir meteorologijos instituto duomenimis, kai kuriuose rajonuose, esančiuose į vakarus nuo ugnikalnio, turėtų iškristi pelenų. Jų sluoksnio storis gali siekti 1 centimetrą.

Fuegas yra vienas aktyviausių ugnikalnių Gvatemalos teritorijoje. Pastarąjį kartą jis buvo nubudęs vasario mėnesį. Tada valdžia evakavo apie šimtą žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.