Kanados miškus siaubia ugnis, evakuoti tūkstančiai žmonių

Kanados Saskačevano provincijoje

Šiuo metu regione užfiksuota daugiau kaip 110 gaisro židinių, iš jų 49 plotas viršija 100 hektarų.<br>„Scanpix/Reuters“ asociatyvioji nuotr.
Šiuo metu regione užfiksuota daugiau kaip 110 gaisro židinių, iš jų 49 plotas viršija 100 hektarų.<br>„Scanpix/Reuters“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2015, 8:59 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 11:24 PM

Daugelyje iš 50 evakuotų gyvenviečių įsikūrę vietinių Kanados tautų atstovai. „Jie visi apgyvendinti laikinose prieglaudose Saskačevano pietuose, taip pat kaimyninėse Manitobos ir Albertos provincijose“, – patikslino regiono priešgaisrinės tarnybos pareigūnai.

Saskačevano premjeras Bradas Wallas kreipėsi į Kanados vyriausybę, prašydamas padėti likviduoti miško gaisrus. Pasak jo, jeigu artimiausiu metu padėtis nepasikeis, tai savo namus palikti priverstų Saskačevano gyventojų skaičius gali išaugti iki 12 tūkstančių.

Šiuo metu regione užfiksuota daugiau kaip 110 gaisro židinių, iš jų 49 plotas viršija 100 hektarų. Bendras miško gaisrų plotas nenurodomas.

Su ugnimi kovoja daugiau kaip 600 ugniagesių, 40 sraigtasparnių ir 19 lėktuvų. Į pagalbą vietos ugniagesiams atvyko jų kolegos iš Ontarijo, Kvebeko, Niufaundlando ir Labradoro provincijų, taip pat Amerikos ugniagesiai iš Pietų Dakotos valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.