Kaistančios Šiaurės Korėjos darbininkams – dar vienas išbandymas

Tiek, kiek galima spręsti iš likusį pasaulį pasiekiančios informacijos, gyvenimas Šiaurės Korėjoje niekada nėra geras. Tačiau nauja žinia privers krūptelėti visus, kuriems ryte išlipti iš lovos yra tikra kančia.

Dėl karščio bangos Pchenjanas įsakė visiems valstybiniams darbuotojams pradėti savo darbo dieną jau 5 val. ryto.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Dėl karščio bangos Pchenjanas įsakė visiems valstybiniams darbuotojams pradėti savo darbo dieną jau 5 val. ryto.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 5:37 AM

Uždara totalitarinė valstybė kenčia nuo maisto trūkumo ir baimės viename iš žiauriausių pasaulio režimų.

Tačiau dabar dalį gyventojų ištiko dar viena neganda. Dėl karščio bangos Pchenjanas įsakė visiems valstybiniams darbuotojams pradėti savo darbo dieną jau 5 val. ryto, kad šie dirbti galėtų vėsesniu paros metu, rašo „The Washington Post“.

Tokio įsako gyventojai turės laikytis per visą mėnesį trunkantį vasaros periodą, žinomą kaip „sambok“.

„Visos centrinės Pchenjano agentūros, biurai ir mokyklos visoje šalyje darbą nuo šiol turės pradėti ne 8 val., bet 5 val. ryto, ir dirbti iki 13 valandos“, – sakė anoniminis naujienų portalo „Daily NK“ šaltinis.

Šaltinio teigimu, nauji tvarkaraščiai šalyje kelia tikrų bėdų – vaikai yra pervargę, o vakarais neįmanoma pavalgyti, kadangi visos įstaigos užsidaro labai anksti.

Ankstyvo darbo sistema pirmąkart buvo įdiegta šimtmečio pradžioje, kai valdė dabartinio šalies lyderio tėvas Kim Jong-ilas.

Nors valdžios institucijos, partijos biurai ir elito valdomos valstybinės įmonės turi oro kondicionierius, sausra šalyje neleido pasigaminti pakankamai elektros.

Trūkstant išteklių vėsintis net ir ventiliatoriumi tapo didžiule prabanga, o apie elektrą ryjantį oro kondicionierių daugeliui sunku net pagalvoti.

Šių metų sausra šalyje yra laikoma didžiausia per pastarąjį šimtmetį. Šalies naujienų agentūra KCNA teigia, kad ji labiausiai paveikė ryžių laukus, o daugiau nei trečdalis jų visiškai išdžiuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.