Šiurpu: Nepale vyras religiniame rituale paaukojo berniuką

Nepalo gyventojas prisipažino, jog nužudė jauną berniuką, nes taip pasielgti jam patarė šamanas. Vyras teigė, esą šamanas jam pasakė, kad tokiu būdu jis išgelbės savo sergantį sūnų, rašo „The Independent“.

Navalparasio apskrities kaimuose daugelis gyventojų yra neišsilavinę ir tiki įvairiausiais aukojimo prietarais.<br>„123rf“ nuotr.
Navalparasio apskrities kaimuose daugelis gyventojų yra neišsilavinę ir tiki įvairiausiais aukojimo prietarais.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-27 19:52, atnaujinta 2017-10-23 16:25

Dešimtmečio Jivano Koharo kūnas buvo rastas liepos 24 dieną pietvakarių Nepale, Kudijos kaimo pakraštyje. Prieš tai vaikas buvo dingęs jau tris dienas.

Žudė keliese

Pirmadienį policijos vyresnysis inspektorius Nalas Prasadas Upadhyaya, kuris ėmėsi žmogžudystės tyrimo, sakė, jog Kodai Harijanas prisipažino įvykdęs šį šiurpų nusikaltimą. Vyras teigė, kad taip jis pasielgė, nes paklausė šamano patarimo.

Kai kuriose kultūrose tikima, kad šamanai turi stebuklingų galių ir gali išgydyti ligonius.

Parodymuose teigiama, jog K.Harijanas ir jo artimieji auką nusižiūrėjo, kai vaikas su draugais žaidė kaime. Jie pažadėjo mažamečiui sausainių pakelį bei 50 rupijų (0.7 eurai) ir taip jį prisiviliojo.

Berniuką jie nusivedė į miesto pakraštyje esančią šventyklą. Šventyklos apylinkėse nusikaltėliai ir atliko šiurpų religinį ritualą.

Berniuką nuvedė į netoliese esantį lauką. Trys žmonės jį laikė prispaudę prie žemės, kol kitas asmuo perpjovė vaiko gerklę.

Kai policija rado berniuko palaikus, jo galva buvo beveik visiškai atskirta nuo kūno.

Iš viso 11 žmonių, tarp jų ir šamanas, buvo sulaikyti dėl šios siaubingos žmogžudystės. Nusikaltėlių gali laukti įkalinimas iki gyvos galvos.

Neliečiamieji

Kaimelis, kuriame buvo įvykdytas šis pasibaisėtinas nusikaltimas, yra įsikūręs Navalparasio apskrityje, kuri ribojasi su Indija. Šioje vietovėje gyvenantys žmonės yra bemoksliai ir vieni skurdžiausių visoje šalyje.

Tradicinėje kastų sistemoje šie žmonės yra žinomi kaip „neliečiamieji“. Ir auka, ir žudikas priklausė šiai socialinei klasei.

Nepale, kurio didžiąją gyventojų dalį sudaro hinduistai, žemiausio socialinio sluoksnio žmonės tiki įvairiausiais prietarais. Įprasta tikėti tokių gyvūnų kaip azijinis buivolas, ožkos ir vištos aukojimo prasmingumu.

Vienas tokių pavyzdžių yra „Gadhimai“ festivalis, kuris vyksta kas penkerius metus. Jo metu paskerdžiami tūkstančiai gyvūnų. Vietiniai tiki, jog kraują stingdančios aukos atneš jiems gerovę ir klestėjimą.

„Šis incidentas labai liūdina“, – sakė Navalparasio apskrities vyriausiasis pareigūnas Haris Prasadas Mainai.

H.P.Mainai teigė, kad vyriausybė ketina pradėti sąmoningumo programą Navalparasio apskrities kaimuose. Ši programa bandys užkirsti kelią tokių prietarų gyvavimui ir sklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.