Prancūzų pora žuvo nuo kaitros JAV dykumoje, jų sūnus liko gyvas

Prancūzai sutuoktiniai

Prancūzai sutuoktiniai žuvo per žygį dykumoje Naujosios Meksikos valstijoje JAV pietuose, bet gelbėtojai suspėjo padėti jų devynmečiam sūnui.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prancūzai sutuoktiniai žuvo per žygį dykumoje Naujosios Meksikos valstijoje JAV pietuose, bet gelbėtojai suspėjo padėti jų devynmečiam sūnui.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-08-08 12:10, atnaujinta 2017-10-21 13:27

42 metų Davidas Steineris ir 51 metų Ornella Steiner, atvykę iš Burgonės miestelio netoli Reimso, antradienio popietę išėjo į žygį Baltųjų Smėlynų nacionaliniame gamtos paminkle ir ten žuvo – veikiausiai dėl šilumos smūgio, sakė Otero apygardos šerifo biuro detektyvas Davidas Hunteris.

„Jie neįvertino stichijos“, – D.Hunteris sakė naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad skrodimo rezultatų dar negauta.

Parko reindžeriai per įprastą patruliavimą pirmiausia rado negyvą motiną. Patikrinę jos fotoaparatą pareigūnai nustatė, kad su ja buvo dar du žmonės, nurodė D.Hunteris.

Pareigūnai sekė moters pėdsakais ir rado mirusį vyrą bei netoliese gulintį vaiką. Vaikas buvo netekęs daug skysčių, bet sąmoningas. Gelbėtojai jį išvežė į vietos ligoninę.

Niujorko dienraštis „Daily News“ rašo, kad pareigūnai susisiekė su Prancūzijos konsulatu, o berniuko senelė ketvirtadienį atskrido iš Prancūzijos ir perėmė vaiko globą.

Otero apygardos šerifas Benny House'as  vietos žiniasklaidai sakė, kad ta šeima keliavo po Jungtines Valstijas lankydama nacionalinius parkus ir gamtos paminklus.

Pasak B.House'o, berniukas pareigūnams papasakojo, kad jo motina, žygyje pasijutusi bogai, nuėjo atgal prie jų automobilio. Jis pats ėjo tolyn kartu su tėvu.

Dienraštis „Alamogordo Daily News“ citavo B.House'o žodžius, kad oro temperatūra dykumoje siekė 38 laipsnius pagal Celsijų.

Nacionalinių parkų tarnybos atstovas Patrickas O'Driscollas laikraščiui sakė, kad Baltųjų Smėlynų dykumoje, kuri yra didžiausias pasaulyje gipso kopų telkinys, nėra jokio pavėsio ir vandens telkinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.