Anglijoje lėktuvas rėžėsi į judrų greitkelį, žuvo 7 žmonės

Lėktuvas rėžėsi į greitkelį ir važiuojančius automobilius.<br>AP nuotr.
Lėktuvas rėžėsi į greitkelį ir važiuojančius automobilius.<br>AP nuotr.
Lėktuvas rėžėsi į greitkelį ir važiuojančius automobilius.<br>AP nuotr.
Lėktuvas rėžėsi į greitkelį ir važiuojančius automobilius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2015, 5:39 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:50 AM

Septyni žmonės žuvo šeštadienį per vieną aviacijos šventę Didžiosios Britanijos pajūryje, kai karinis lėktuvas nesugelbėjo atlikti kilpos ir nukrito ant plento.

Naikintuvas „Hawker Hunter“, dalyvavęs Šoremo aviacijos šou Anglijos pietryčių pakrantėje, rėžėsi į žemę, kliudydamas kelis automobilius, ir sprogo, sukeldamas ugnies kamuolį. Iš katastrofos vietos pakilo tirštų juodų dūmų stulpas.

Incidento vaizdo įraše matoma, kaip lėktuvas atlieka mirties kilpą aukštai ore, tačiau manevrą užbaigė per žemai ir atsitrenkė į žemę.

Kol kas neaišku, ar pilotas spėjo katapultuotis. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad pilotas buvo ištrauktas iš degančių nuolaužų.

Žuvusiųjų skaičių patvirtino Pietryčių pakrantės greitosios pagalbos tarnyba (SECAMB).

„SECAMB patvirtina septynias aukas per sudužimą Šoremo aviacijos šou. (Mūsų) mintys su (žuvusiųjų) šeimomis ir artimaisiais“, – gelbėtojų tarnyba nurodė „Twitter“ pranešime.

Vakarų Sasekso policija nurodė, kad buvo hospitalizuoti 15 sužeistųjų, iš kurių vieno būklė kritinė, o kiti nukentėjo lengviau.

Nelaimė įvyko apie 13 val. 20 min. vietos (15 val. 20 min. Lietuvos) laiku. Lėktuvas nukrito ant plento A27 – svarbaus kelio Anglijos pietryčių pakrantėje.

Nuotraukose iš katastrofos vietos matoma, kad policija atitvėrė keturių eismo juostų automagistralę, kur atvažiavo greitosios pagalbos ir ugniagesių automobilių. Ant plento buvo pažirę daug nuolaužų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.