Dominikoje audra nusinešė 20 gyvybių, kelia grėsmę Haičiui

Atogrąžų audra

Haitis ruošiasi audrai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Haitis ruošiasi audrai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Aug 29, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:10 AM

Kai kuriose Karibų salose praslinkus audrai gelbėtojai pradėjo paieškas ir padarinių likvidavimo darbus, o Haičio valdžia paskelbė apribojanti keliones ir atidarė slėptuves, ruošdamasi stichijos smūgiui.

JAV Floridos valstijoje paskelbta nepaprastoji padėtis. Perspėjimas paskelbtas ir Kuboje, kai audra, kuri šeštadienį tikriausiai susilpnės, slinko šių teritorijų link.

Vakare surengtoje spaudos konferencijoje Dominikos premjeras Rooseveltas Skerritas sakė visą dieną lankęs nusiaubtas teritorijas ir matęs „didžiulį nuniokojimą“, per kurį žuvo mažiausiai 20 žmonių.

„Sprendžiant iš mano šiandien matytos žalos, bijau, kad tai grąžins mūsų plėtrą 20 metų atgal“, – sakė R.Skerritas, aplankęs kai kurias vietas savo salų valstybėje, turinčioje tik apie 72 tūkst. gyventojų.

„Mums didžiausią nerimą kelia žmonių žūtys. Iki šiol patvirtinome, kad žuvo 20 piliečių ir kai kurie yra dingę“, – pridūrė jis.

R.Skerritas nurodė, kad didelė žala padaryta kai kuriems svarbiems infrastruktūros objektams ir keliams, „šimtai namų šalyje sugriauti arba yra nesaugūs gyventi“.

Taip pat smarkiai apgadinti plentai, sugriauta nemažai tiltų, aiškino premjeras.

„Visą dieną vertinau žalą. Nuniokojimo mastas – didžiulis. Yra daug blogiau, negu tikėtasi“, – perspėjo jis.

Haičio pareigūnai penktadienio popietę pranešė, kad visoje šalyje atidarytos slėptuvės, nors prognozuojama, kad „Erika“ susilpnės.

Higienos reikmenų rinkinių, čiužinių ir maisto atsargų buvo sukaupta maždaug 1966 laikinose slėptuvėse, kuriose gali apsistoti daugiau negu 47 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.