Indijoje „Uber“ vairuotojas išprievartavo klientę

Indijoje dėl jaunos moters

Kalifornijoje įsteigtas startuolis „Uber“ per mobiliąją programėlę suranda keleiviams vairuotojus.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Kalifornijoje įsteigtas startuolis „Uber“ per mobiliąją programėlę suranda keleiviams vairuotojus.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:00 PM

Naujienų portalo „Indian Express“ duomenimis, nusikaltėliui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

„Uber“ klientė gruodžio pradžioje teigė Delyje buvusi išžaginta bendrovės vairuotojo. Amerikiečių įmonė buvo kaltinama nepatikrinusi vairuotojo praeities ir jo automobilyje neinstaliavusi vietos nustatymo įrangos. Anot žiniasklaidos, vairuotojas jau anksčiau buvo įtariamas lytine prievarta.

Po šio incidento žinybos Delyje uždraudė „Uber“ veiklą, tačiau dabar jai jau išduota nauja licencija. Kalifornijoje įsteigtas startuolis „Uber“ per mobiliąją programėlę suranda keleiviams vairuotojus. Tokių kelionių kainos yra daug mažesnės už įprastus taksi tarifus.

Išprievartavimai Indijoje plačiai paplitę. 2012-aisiais didelio atgarsio visame pasaulyje sulaukė brutalus grupinis studentės išprievartavimas viešajame autobuse. Vėliau ji nuo sužalojimų ligoninėje mirė. Tai sukėlė debatus šalyje dėl smurto prieš moteris. Buvo sugriežtinti įstatymai, tačiau ir toliau pasitaiko sunkių nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.