Nauji katastrofos faktai: rusų lėktuvas subyrėjo ore

Oficialių versijų dar nėra

Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Suirimas įvyko ore ir fragmentai yra išsibarstę dideliame rajone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Suirimas įvyko ore ir fragmentai yra išsibarstę dideliame rajone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po katastrofos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-11-01 16:32, atnaujinta 2017-10-06 08:36

„Suirimas įvyko ore ir fragmentai yra išsibarstę dideliame rajone“, – sakė komiteto pirmininkas Viktoras Soročenka, kurį citavo naujienų agentūra „RIA-Novosti“.

Lėktuvo nuolaužos yra pasklidusios 20 kilometrų spinduliu.

Jis kalbėjo Kaire, kur dirba tarptautinėje ekspertų iš Rusijos, Egipto, Prancūzijos ir Airijos grupėje.

Oficialių versijų dar nėra

Sekmadienį į Rusijos keleivinio lėktuvo „A-321“ sudužimo vietą išvyko Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas, transporto ministras Maksimas Sokolovas ir Federalinės oro transporto agentūros vadovas Aleksandras Neradko. Kiek anksčiau ten atvyko ir daugiau kaip 80 Rusijos gelbėjimo centrų darbuotojų, atgabenta darbui incidento vietoje reikalinga įranga ir technika. 

Kol kas tyrimą atliekančių institucijų pareigūnai savo išvadų dėl galimų nelaimės priežasčių nepateikia. 

Egipto pareigūnų teigimu, niekas iš Rusijos oro transporto bendrovei „Kogalymavia“ priklausiusiu lėktuvu skridusių keleivių neišgyveno. Ši katastrofa laikoma didžiausia per visą Rusijos aviacijos istoriją. Lapkričio 1-oji Rusijoje paskelbta Gedulo diena. 

Rusijos transporto ministerijos vadovas vadovauja katastrofos tyrimo komisijai, o V. Pučkovas koordinuos gelbėtojų darbą. Sekmadienį į Egiptą taip pat vyks ir du Prancūzijos eismo įvykių tyrimo biuro ekspertai, šeši bendrovės „Airbus“ technikos specialistai. 

Iš incidento vietos į Kairo rytuose esančią karinę bazę jau išvežti 140 keleivių kūnai, vėliau jie bus gabenami į Sankt Peterburgą, kur bus atpažinti. 

Šeštadienio vakarą „A-321“ reisą organizavusios bendrovės „Brisko“ patalpose atlikta krata. Tyrimas vyksta ir įmonės „Kogalymavia“ biuruose, Domodedovo oro uoste, kur buvo registruotas orlaivis. 

Naujienų agentūrai TASS Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas nurodė, kad po orlaivio sudužimo iškelti du ieškiniai: dėl saugumo reikalavimų neatitinkančių paslaugų teikimo ir dėl skrydžių ar pasirengimo jiems saugumo taisyklių pažeidimų. 

„Rusijos Federalinė oro transporto agentūra šiuo metu neturi priežasčių manyti, kad katastrofos priežastimi tapo techninis gedimas ar ekipažo klaida (...). Kol nebus patikimų žinių apie įvykio aplinkybes, nėra prasmės kelti ir aptarinėti bet kokias versijas“, – teigė Federalinės oro transporto agentūros atstovai.

Atlikti medicininiai testai

Egipte šeštadienį sudužusio keleivinio lėktuvo įgulai neseniai buvo atlikti medicininiai testai, jokių problemų nebuvo pastebėta, remdamasi prokurorais sekmadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“. 

„Įgulai prieš skrydį į Šarm aš Šeichą buvo atliktas medicininis patikrinimas, jie buvo paskelbti tinkamais skristi“, – sakė Maja Ivanova iš Volgos regiono transporto prokuratūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.