JAV stichijų aukų skaičius vis dar auga

Per keturias pastarąsias

Misisipės, Tenesio, Arkanzaso ir Alabamos valstijose per dvi pastarąsias paras dėl uraganų ir tornadų 18 žmonių žuvo, o dar 60 nukentėjo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Misisipės, Tenesio, Arkanzaso ir Alabamos valstijose per dvi pastarąsias paras dėl uraganų ir tornadų 18 žmonių žuvo, o dar 60 nukentėjo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 3:10 AM

Tragiškų žinių sekmadienį buvo gauta iš Ilinojaus. Kaip pranešė Meriono apygardos valstijos pietvakariuose administracijos atstovai, patvirtinta penkių žmonių – trijų suaugusiųjų ir dviejų vaikų – žūtis. Šeštadienį jų automobilis atsidūrė gilioje dauboje, pilnoje vandens. Žmonės nespėjo laiku palikti transporto priemonės ir nuskendo. Jų lavonus narai ištraukė tik kitą dieną.

Sunkiausia padėtis susiklostė Teksaso valstijos Dalaso miesto apylinkėse. Šeštadienį čia šėlo tornadai. Sinoptikai netgi negali nurodyti tikslaus jų skaičiaus. Tėra žinoma, kad stichija pareikalavo 11 žmonių gyvybių Garlando mieste ir Kolino apygardoje. Apie didelę žalą pranešė Rouleto miesto valdžia.

Ten nukentėjo mažiausiai 23 gyventojai, o kai kuriuose rajonuose įvesta komendanto valanda, kad būtų užkirstas kelias plėšikavimui. Valstijoje tornadai sugriovė arba apgadino daugiau kaip tūkstantį namų, vėjo greitis kai kur siekė 322 kilometrus per valandą.

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas paskelbė stichinės nelaimės zona keturių apygardų teritoriją. „Jeigu nėra būtinybės, niekur nevažiuokite“, – paragino jis gyventojus.

Nepaprastoji padėtis įvesta Oklahomos rajonuose, kur smarkios liūtys ir artėjantys šalti orai gali paversti keliones mirtinai pavojingomis.

Albukerkėje (Naujosios Meksikos valstija) gausiai pasnigo. Pareigūnų duomenimis, dėl nepalankių eismo sąlygų įvyko 178 avarijos, per kurias nukentėjo 58 žmonės.

Anksčiau buvo pranešta, kad Misisipės, Tenesio, Arkanzaso ir Alabamos valstijose per dvi pastarąsias paras dėl uraganų ir tornadų 18 žmonių žuvo, o dar 60 nukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.