JT vadovas Sirijoje vyraujantį badą pavadino karo nusikaltimu

Jungtinių Tautų (JT)

Siriją aliną pilietinis karas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Siriją aliną pilietinis karas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 10:14 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:16 AM

„Leiskite aiškiai pasakyti: bado, kaip karo ginklo, naudojimas yra karo nusikaltimas, – sakoma Pan Ki-moonas pareiškime. – Visos pusės, įskaitant Sirijos vyriausybę, kuriai tenka didžiausia atsakomybė ginti sirus, vykdo šį ir kitus žiaurus aktus, uždraustus pagal tarptautinę humanitarinę teisę“.

JT generalinis sekretorius pasisakė po to, kai pagalbos vilkstinės pasiekė apsiaustą Sirijos Madajos miestelį, pastarosiomis savaitėmis atsidūrusį dėmesio centre, gyventojams pradėjus prašyti maisto ir kitų pagrindinių produktų.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) beveik keturis mėnesius rengė derybas su Sirijos vyriausybe, įvairiomis ginkluotomis grupuotėmis ir regiono valdžiomis, kad gautų leidimą pristatyti pagalbos krovinį trims apsiaustiems Sirijos miestams.

Šeši sunkvežimiai, kuriuos bendrai organizavo TRKK, Sirijos Arabų Raudonasis Pusmėnulis ir JT, pristatė maisto produktų, vaistų, antklodžių, higienos priemonių ir drabužių į Madają. Miestelį, esantį į šiaurės vakarus nuo Damasko, netoli Libano sienos, jau penkis mėnesius apsupę laiko Sirijos vyriausybei ištikimi kovotojai.

Ketvirtadienį trys sunkvežimiai su humanitarine pagalba taip pat pasiekė Fua ir Kefrajos kaimus, kuriuos yra apsupę sukilėliai, norintys nuversti Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.