Kinijoje dėl snygio įstrigo dešimtys tūkstančių keleivių

Kinijoje dešimtys tūkstančių

Traukinių stotyse įstrigo tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Traukinių stotyse įstrigo tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Feb 2, 2016, 1:23 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:15 PM

Daugelis traukinių pietinės Guangdongo provincijos sostinėje vėlavo, kai Kinijos šiaurinius ir vidurio regionus apėmė šalčių banga, o norintys išvykti negalėjo pasinaudoti jokiomis kitomis transporto priemonėmis.

Pasak policijos, dviejose pagrindinėse Guangdžou stotyse įstrigusių žmonių skaičius pirmadienio popietę siekė beveik 100 tūkst., o tvarkai palaikyti buvo mobilizuoti beveik 4 000 policininkų ir apsaugininkų.

Antradienį apie pietus pagrindinėje Guangdžou stotyje ir jos prieigose tebelaukė daugiau negu 50 tūkst. susikrimtusių keleivių, nes 24 traukiniai vėlavo, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Guangdonge, svarbiame Kinijos pramonės centre, dirba daugybė migrantų, kurie palieka savo namus kaimuose ir išvyksta dirbti fabrikuose.

Daugelis jų sugrįžta namo tik kartą per metus, laikantis tradicijos, kad visi šeimos nariai turis susirinkti kartu Naujųjų metų, kurie šiemet bus švenčiami vasario 8-ąją, išvakarėse.

Šis fenomenas tampa didžiule našta Kinijos transporto infrastruktūrai.

Vyriausybės duomenimis, per 40 dienų šventinį sezoną šalies transporto sistema perveš 2,91 mlrd. keleivių. Šis kasmetinis žmonių judėjimas, kaip manoma, yra didžiausias pasaulyje.

Pastarąjį mėnesį didžiąją Kinijos dalį stingdė neįprastai šaltų orų banga. Daug kur buvo viršyti dešimtmečius išsilaikę šalčių rekordai, o kai kur pasnigo pirmąkart per daugelį metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.