Egipte rastas dingusio italo studento kūnas

Egipto policijos pareigūnai

Egipto policijos pareigūnai pranešė, kad rastas praėjusią savaitę Kaire dingusio Kembridžo universiteto italo studento kūnas.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Egipto policijos pareigūnai pranešė, kad rastas praėjusią savaitę Kaire dingusio Kembridžo universiteto italo studento kūnas.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf., BNS

Feb 4, 2016, 12:49 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:50 AM

Italas studentas Giulio Regeni dingo sausio 25-osios vakarą, kai išėjo iš namų Gizos miesto pasiturinčiųjų rajone susitikti su draugu.

Valstybiniame laikraštyje „al-Ahram“ pranešama, kad „ant aukos kūno matomos kankinimo žymės“. Vietiniai šaltiniai perdavė agentūrai AP, kad Kairo vakariniame priemiestyje rastas vaikino kūnas buvo dalinai apdegęs. Tiesa, jį pažinojusiems asmenims aukos tapatybę nustatyti pavyko.

Trečiadienį Italijos užsienio reikalų ministerija paragino Egipto institucijas pradėti oficialų tyrimą.

G.Regeni buvo Politikos ir tarptautinių santykių fakulteto doktorantūros studentas Kembridžo universitete, o Egipto sostinėje lankė Amerikos universiteto Kaire (AUC) mokslininką.

Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentiloni  ketvirtadienį piktai reikalavo „teisybės“ iš Egipto dėl nepaaiškintos Kembridžo universiteto studento Giulio Regeni žūties.

Kalbėdamas Italijos nacionaliniam transliuotojui RAI iš Londono, P.Gentiloni reikalavo, kad Egiptas leistų Italijos ekspertams dalyvauti tyrime dėl 28-erių metų italo mirties, „nes mes norime, kad išaiškėtų tiesa, kiekvienas paskutinis jos trupinėlis“.

„Mes bent tiek esame skolingi šiai šeimai, sukrėstai nepataisomai, ir ji turi teisę bent žinoti tiesą“, – sakė ministras.

Kaip jau buvo pranešta, Egipte dingusio italo doktoranto sudeginti palaikai buvo rasti pakelėje viename sostinės Kairo priemiestyje; anot ekspertų, jis buvo kankintas.

Pusnuogio G.Regeni kūnas buvo rastas trečiadienį griovyje prie kelio Kairas-Aleksandrija vakariniame Spalio 6-osios priemiestyje ir buvo atpažintas jį pažinojusių žmonių.

Doktoranto veide ir kojose nustatytos nudegimo cigarete žymės, daugybė žaizdų kitose kūno vietose, tad tyrėjai neabejoja, kad jis buvo nužudytas.

Pasak naujienų agentūros „The Associated Press“ šaltinis sakė, kad G.Regeni dingo Egipte sausio 25 dieną, kai šalyje buvo minimos autokratą Hosni Mubaraką nuvertusio sukilimo penktosios metinės.

P.Gentiloni pareiškė užuojautą G.Regeni artimiesiems; o studento tėvai išskrido į Kairą parsigabenti sūnaus palaikų.

G.Regeni, kuris, be kita ko, studijavo arabų kalbą ir literatūrą, yra kilęs iš Fiumičelo miestelio Italijos šiaurės rytuose. Jis atvyko į Kairą rinkti medžiagos disertacijai ir paskutinį kartą buvo matytas sausio 25 dieną, kai išėjo iš savo namų sostinės priemiestyje, ketindamas važiuoti metropoliteno traukiniu į miesto centrą susitikti su draugu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.